KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dobrev Klára több mint húsz éves szabálytalan szerződések megkötésével vádolja a köztársasági elnököt, reagált a Sándor-palota

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Gyurcsány-párti politikus közölte, az iratokat csütörtökön adja át az ügyészségnek, és lemondásra szólította fel a köztársasági elnököt.

Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője egy sajtótájékoztatón nemrég azt állította, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök „egy köztörvényes bűnöző, aki ügyvédként pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek”. A Gyurcsány-párti politikus úgy fogalmazott,

(Az ügyet) hosszú hetek kutatómunkája előzte meg

– idézte a 24.hu.

Állítása szerint Szeged környékén összesen több mint ezer hektárnyi termőföld került strómanokon – és úgynevezett zsebszerződéseken – keresztül külföldiekhez, amiben három-négy ügyvéd játszott közre. A politikus szerint ennek egyik kulcsfigurája volt Sulyok Tamás, a pár hónapja hivatalban lévő köztársasági elnök.

Dobrev ezt követően a DK nevében felszólította Sulyokot, hogy Novák Katalinhoz hasonlóan mondjon le, majd bejelentette, hogy csütörtökön átadja az iratokat az ügyészségnek. S majd miután végzett az ügyészségen, a sajtónak is átadja az állításait igazoló iratokat – fűzte az EP-képviselő a tájékoztatón.

Sulyok Tamás meglátogatta Karsai Dánielt

A lap időközben arról is beszámolt, hogy az államfő látogatást tett a halálos betegséggel küzdő Karsai Dánielnél. A látogatást az alkotmányjogász ápolója is megerősítette, akinek elmondása szerint a több mint félórás beszélgetés „meghitt és jó hangulatú volt”.

A köztársasági elnök biztosította arról Karsait, hogy emberileg mellette áll, a kegyelmi jogkörről szóló kérvényét is mérlegelni fogja, és arról a közeljövőben írásos választ ad – írta a 24.hu.

Emlékezetes, hogy az életvégi döntés jogáért küzdő alkotmányjogász nemrég kegyelmi kérvénnyel fordult Sulyokhoz. Azt kérte tőle, hogy tegyen nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedőknek, hogy „ne legyen elviselhetetlen a fizikai és mentális szenvedésük” – írta a lap.

Szerda délután a Sándor-palota közleményben reagált a Dobrev Klára sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

A kommünikében úgy fogalmaztak:

Ez is érdekelheti:  Nem kellett sokat várni: Magyar Péter bejelentette, hogy beül az Európai Parlamentbe
„Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök több mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását. Ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el. Dr. Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója.

Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre.”

„Az államfő állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott, és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében” – hangsúlyozták.
Arra is kitértek, hogy „az államfő a mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson, egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja”.
A rágalmazóval szemben a Sándor-palota megteszi a megfelelő jogi lépéseket” 

– zárta a közleményét a Sándor-palota.

Mandiner

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük