TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Robert Fico továbbra sincs szállítható állapotban, módosulhat a bűncselekmény minősítése

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta gyűlöletbeszéd miatt közel 50 ügyben indított eljárást a szlovák rendőrség. A főügyészség már nemcsak a magányos elkövető verziójával dolgozik, hanem vizsgálják, hogy a merénylő Juraj C. kivel vagy milyen csoportokkal állhatott kapcsolatban. Közben a szlovák parlament egyhangúlag elfogadott egy határozatot a társadalmi gyűlölködés megszüntetése érdekében – hangzott el az M1 Híradójában.

A Szlovák Nemzeti Tanács mind a 130 jelen lévő képviselője elítélte kedden a miniszterelnök ellen elkövetett merényletet. A határozat szerint a politikusoknak, a médiának és a civil szervezeteknek hozzá kell járulniuk a társadalmi megbékéléshez, a stabilitás és a nyugalom megteremtéséhez.

Az a tény, hogy a parlamenti pártok képesek voltak közös álláspontot kialakítani a demokrácia elleni merénylettel kapcsolatban és határozottan elítélni azt, reményt ad az országnak, hogy a politikai küzdelem visszatérhet az alapvető politikai kultúra keretei közé, és az érvek lesznek túlsúlyban, nem a gyűlölet

– mondta az ülés utáni sajtótájékoztatóján Robert Ziga, a parlament megbízott elnöke.

Jelenleg emberölési kísérlet bűncselekménye miatt folyik büntetőeljárás a Robert Fico kormányfő elleni múlt szerdai merénylet ügyében, de a támadás jogi minősítése még módosulhat – emelte ki szerdán a szlovák főügyész. Maros Zilinka szerint a nyomozók több lehetséges forgatókönyvet is vizsgálnak.

A nyomozók és ügyészek minden szóba jöhető verziót megvizsgálnak. Egyáltalán nem koncentrálunk csak egyre vagy kettőre. És, ha a közvéleményben felmerül a kérdés, hogy miért nem terrorista cselekmény ügyében folyik büntetőeljárás, erre az a válasz, hogy az átminősítés nem kizárható a jövőben” – mondta a főügyész.

A Besztercebányán lábadozó Robert Fico átszállításáról továbbra sem időszerű beszélni

– erről a miniszterelnök-helyettes beszélt a biztonsági tanács ülése után. Robert Kalinák szerint ez a következő néhány napban biztosan nem történik meg.

Az állapota nagyon súlyos. A sérülései pedig nagyon komplikáltak. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan orvosi beavatkozásokra van szükség, amikről az ellenőrző vizsgálatok eredményei alapján döntenek. A kormányfő reggelente vesz részt orvosi vizsgálaton, ezt kiértékelik és konzílium dönt a további lépésekről ”– mondta a miniszterelnök-helyettes.

Ez is érdekelheti:  "Fuss az életedért!" - asszonyok mentették meg az ukrajnai férfit a kényszersorozástól (18+)

A Robert Fico elleni merénylet óta a gyűlölködő megnyilvánulások és a bűncselekmény elkövetésének helyeslése ügyében eddig 48 eljárást indított a szlovák rendőrség. A szlovák belügyminiszter szerint ez a szám akár a duplájára is emelkedhet.

hirado.hu

Kiemelt kép: Tamás a kírímből blog

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük