KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

David Pressman képmutatása nem ismer határokat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

David Pressman budapesti amerikai nagykövet nemrég élesen bírálta a magyar kormányt a 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján tartott beszédében. Pressman kifejtette, hogy az antiszemitizmust Magyarországon a kormány bátorítja, ellentétben a hivatalosan hangoztatott zéró tolerancia elvével – idézi fel a Mandiner.

Az amerikai nagykövet kijelentései súlyosan képmutatók, mert éppen az Egyesült Államokban hetek óta tart az az antiszemita hullám, amely miatt nincsenek biztonságban a zsidó lakosok. Ahogy arról lapunk is beszámolt a minap, Pennsylvania kormányzója kíméletlenül nekiment egy antiszemita tüntetőkből álló csoportnak Philadelphiában, miután az Izrael-ellenes emberek a Center Cityben található Goldie’s étterem előtt vonultak fel, és azt skandálták:

Goldie, Goldie, nem bújhatsz el, népirtással vádolunk! 

A philadelphiai étterem tulajdonosa Mike Solomonov, egy izraeli születésű, Pittsburghben nevelkedett séf, aki korábban James Beard-díjat nyert.

Az eset röviddel azután történt, hogy a közeli Pennsylvaniai Egyetem diákjai intifádára, vagyis Izrael elleni erőszakos felkelésre szólítottak fel.

 

Kiemelt képen: David Pressman amerikai nagykövet beszédet mond a Szent Korona hazatérésének 45. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban 2023. január 6-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ez is érdekelheti:  FSZB: A CIA-nak „sok bázisa” van Ukrajnában

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “David Pressman képmutatása nem ismer határokat

  1. Mekkora botrány lenne hivatalosan rendreutasítani a nagykövet asszonyt? Vagy netán kiutasítani?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük