KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Nincs időnk játszmákra!” – odaszólt Orbán Viktornak a német külügyminiszter

Annalena Baerbock már nagyon szeretné elküldeni az 50 milliárd eurós pénzügyi támogatást Ukrajnának.

Annalena Baerbock német külügyminiszter kedden felszólította Orbán Viktor magyar kormányfőt, hogy felejtse el a vétót az Ukrajnával folytatott uniós bővítési tárgyalások megkezdésével és a Kijevnek szánt új pénzeszközök jóváhagyásával kapcsolatban – tudósít a Politico.

Baerbock a szerb elnököt is „megdorgálta”. A német külügyminiszter azt is kifogásolta Aleksandar Vučić szerb elnökkel kapcsolatban, hogy szerinte Oroszországhoz simul, és „hátrányos helyzetbe hozza politikai ellenzékét a közelgő választások előtt”.

Baerbock kritikusan reagált Orbán Viktornak az Európai Tanács elnökéhez írt leveléhez is. Mint ismert, a magyar államfő levélben fordult Charles Michelhez, az Európai Tanács elnökéhez, amelyben arra szólította fel, hogy vegye le az Ukrajnával folytatandó csatlakozási tárgyalások megkezdéséről szóló megbeszéléseket az uniós vezetők jövő heti csúcstalálkozójának napirendjéről.

Jelenleg nincs időnk a játszmákra” 

– mondta Baerbock Ljubljanában. „Ha olyan helyzetben vagyunk, amikor az európai béke támadás alatt áll, akkor minden nap és minden órában mindent meg kell tennünk, hogy a lehető legjobban megvédjük népünket, és még inkább Ukrajna népét” – jelentette ki a német külügyminiszter.

Az EU a tervek szerint a december 14-15-i csúcstalálkozón hagyta volna jóvá a bővítési tárgyalások megkezdését és az Ukrajnának nyújtandó 50 milliárd eurós pénzügyi támogatás folyósítását. Ezekhez a lépésekhez azonban mind a 27 uniós vezető egyhangúságára szükség van, így Orbán Viktor vétóval fenyegetőzhet – jegyzi meg a Politico.

Mandiner

Kiemelt képen: Annalena Baerbock / globallookpress.com © Sven Hoppe

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “„Nincs időnk játszmákra!” – odaszólt Orbán Viktornak a német külügyminiszter

  1. Nem tudom felfogni, hogy ez a proli liba milyen érdeket képvisel? Másfél éve feltették a vonatra, és nem bír leszállni róla, pedig már látszik a távolban (távolban? nem, közelebb) a szakadék. Különben is, egy olyan személy, aki két éve senki volt, és két év múlva senki lesz, ne szájaljon Európa rangidős politikusával. Ennyi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük