KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

CPAC 2023 Hungary – Orbán Viktor: Magyarországon kísérletezik ki a jövő konzervatív politikáját

 

Orbán Viktor: Magyarországon kísérletezik ki a jövő konzervatív politikáját

Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik; Magyarország az a hely, ahol nemcsak beszéltek a progresszív liberálisok legyőzéséről és egy konzervatív, keresztény politikai fordulatról, hanem azt meg is csinálták – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Konzervatív Politikai Akció Konferencián csütörtökön (CPAC) Budapesten.

Az Alapjogokért Központ által Együtt erő vagyunk! címmel szervezett tanácskozáson beszédében a kormányfő kiemelte: nehéz rosszabb helyzetben lévő országot elképzelni, mint amilyen Magyarország volt 2010-ben.

Akkor az volt a kérdés, hogy „egy konzervatív politika talpra állíthatja-e a liberálisok ámokfutása miatt csődbe jutott országot”

– fogalmazott.

Hangsúlyozta: a kísérlet sikerült, „mi vagyunk a bizonyíték, csak a konzervatív politika segíthet ott, ahol a liberálisok, a baloldaliak romba döntöttek egy országot”.

A magyar sikertörténet azóta is tart – tette hozzá.

A nemzet a Nyugat nagy találmánya, a szabad világ szíve közepe, de a szabad világ minden nemzete támadás alatt áll – mondta Orbán Viktor Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencián csütörtökön (CPAC).

A miniszterelnök a kétnapos tanácskozás nyitónapján közölte: a nemzet a nyugati világ Achilles-sarka is egyben, és ha a nemzetek elpárolognak, szétbomlanak, elrozsdásodnak, akkor elvész a szabad élet lehetősége, a Nyugat elbukik.

„Mindannyian támadás alatt állunk Európában éppúgy, mint Amerikában”

– mondta a kormányfő, hozzátéve: a támadás nem gazdasági természetű, „biológiai fegyverrel van dolgunk, vírustámadást indítottak ellenünk, és ez a vírus a nyugati világ legsebezhetőbb pontját, a nemzetet támadja”.

A népakarat, vagyis maga a demokrácia a progresszív erők legfőbb gyengesége, „itt lehet megfogni őket” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC) csütörtökön Budapesten.

A kormányfő hangsúlyozta, a progresszív vírus ellenszere itt van Magyarországon, mindenki számára hozzáférhető, minden variáns ellen véd, szabadon vihető, egy „kis lokális hangolással” bárhol működik és mellékhatása sincs.

„Annyi az egész, hogy választás előtt hatalmas betűkkel és jól láthatóan fel kell írni a zászlóra: no migration, no gender, no war” (nem a migrációra, nem a genderre, nem a háborúra)”

– fogalmazott Orbán Viktor.

Emlékeztetett, a magyarok megállították a migrációt a határnál, betiltották az iskolai genderpropagandát és megalkuvás nélkül dolgoznak a békéért, „és a dolog működik”.

A miniszterelnök hozzátette, az emberek érzik, hogy a „bőrükre megy a játék”, azt a politikai erőt támogatják, amely az egész nemzetet védi és érdekeiket képviseli.

Ha Donald Trump vezetné Amerikát, ma semmilyen háború nem sújtaná Ukrajnát és Európát – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Magyarország konferencián csütörtökön és azt kérte: „Térjen vissza elnök úr, és tegye naggyá ismét Amerikát, és hozzon nekünk békét!”

Ez is érdekelheti:  Ujjat húzott Lázárral a Coca-Cola, nem kellett volna: itt a miniszter válasza

Orbán Viktor az Alapjogokért Központ által szervezett, Együtt erő vagyunk! című rendezvényen kijelentette, az illegális migráció lényege a nemzeti közösség lerombolása, szétbontani a nemzeti állam működéséhez szükséges kulturális alapot és ugyanez a célja a woke mozgalomnak és a genderpropagandának.

Ezek pontosan olyanok, mint régen a kommunizmus volt, mesterségesen kisebbségekre szabdalják a nemzetet, hogy aztán viszályt szítsanak a csoportok között, ez a hatalmuk bázisa – fejtette ki.

A kormányfő hozzátette: a nyugati nemzeteket a progresszív külpolitika is veszélyezteti, amely mindig háborúba sodor bennünket. A színes forradalmak a szabadság jelmondatával indultak, liberális, progresszív átneveléssel, emberjobbítással folytatódtak, majd káosz és magára hagyott országok miatti szégyen maradt utánuk – fogalmazott.

 

Szánthó Miklós: úgy kell megvalósítani szuverenitásunkat, hogy közben globális együttműködést építünk

Úgy kell megvalósítani szuverenitásunkat, hogy közben globális együttműködést építünk – mondta az Alapjogokért Központ főigazgatója a kétnapos CPAC Magyarország konferencia csütörtöki megnyitóján Budapesten.

Szánthó Miklós beszédében a tanácskozás rendeltetésének nevezte, hogy „megvalósítsa a liberálisok rémálmát: a nemzeti erők nemzetközi összefogását”.

A konferencia résztvevőit megszólítva azt mondta: „Magyarország e tekintetben azt üzeni Önöknek, hogy jobbra tarts, legyen béke, szabadság és egyetértés!”

A CPAC-konferenciát szervező jogi elemző intézet főigazgatója hangsúlyozta: örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy a tavalyi év után második alkalommal rendezik meg Magyarországon a tanácskozást, ez, mint mondta, az egész magyar jobboldali közösség nagy sikere.

„Itt Közép-Európában, itt Magyarországon dobog az egykor szebb napokat látott Nyugatnak a szíve” – fogalmazott.

Szánthó Miklós kifejtette, a kommunisták a történelmet végképp el akarták törölni, a liberálisok szerint a történelem véget ért, „a progresszívek pedig éppen most akarnak kilépni a kultúrából és a történelemből”.

Hozzátette: Magyarország nem felejtette el, hogy nemcsak születése, hanem történelme és gondolkodása miatt is „minden ízében a Teremtő hatalma alatt áll, (…) Magyarország nem woke-nak való vidék”.

Szánthó Miklós példaként említette, hogy Magyarország védi a gyermekek születési neme szerinti önazonosságához való jogát, „azaz védjük a gyermekeket a genderpropagandával szemben”. Ha nagy a nyomás, a magyarok egy emberként állnak ki a józan ész és a természetes életigazságok mellett, és „szövetségeseket keresünk, hogy megakadályozzuk a jövőnk ellen készülő liberális merényletet” – közölte, jelezve, találnak is szövetségeseket.

A főigazgató az öt kontinens több mint húsz országából érkező résztvevőkre utalva azt mondta: „mi együtt valljuk”, hogy mindennek van határa erkölcsi, nemi és földrajzi értelemben egyaránt.

Ez is érdekelheti:  Hivatalosan is Donald Trump lett a republikánusok elnökjelöltje, megnevezte alelnökjelöltjét is

„Konzervatívok vagyunk, jobboldaliak, populisták vagyunk, nacionalisták vagyunk, ne féljünk ezeket a szavakat” – jelentette ki Szánthó Miklós jelezve: „büszkék vagyunk országaink megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő őseinkre”.

Megfogalmazása szerint „a CPAC Magyarország maga egy +no woke-zóna+, és Magyarország a hajtómű, ami összemozgatja a konzervatív táborokat Nyugat-szerte”.

Mint kifejtette, a progresszívek győzködik az embereket arról, hogy „ez a jóemberkedő ideológia (…) az egyetlen elfogadható standard”. Szánthó Miklós úgy folytatta: „épp ezért orrontunk diktatúraszagot, amikor arról hallunk, hogy csak és kizárólag a liberális demokrácia az igazi demokrácia”.

Kitért arra is, hogy a régi és az új marxistáknak „nagyjából ugyanarra jár az agyuk: levetetni a keresztet a falakról, internacionáléról és világfaluról álmodozni és úgy gondolni, hogy az állam jobb nevelője a gyermeknek, mint a szülő”. Céljaik eléréséhez ma nem már közvetlen kényszerítést, hanem puha technikákat, „szoftos agymosást alkalmaznak”.

„Tudjuk, hogy mire megy ki a játék” – mondta Szánthó Miklós, aki a régi és új marxisták céljának nevezte a nemzeti identitás szabad megélésének elrablását, a közösségi céltalanságot, a hagyományos kultúra és család szétverését, a szólás és a gondolat szabadságának elfojtását. Az ukrajnai háborúra utalva megjegyezte: úgy képzelik, hogy ők jogosultak megmondani, ki áll a történelem jó és rossz oldalán.

Szánthó Miklós úgy vélte: a progresszívek frusztráltak a konzervatív sikerektől, „sikít a vészcsengő a fejükben, hogy eredményeink semmissé tehetik hatalmi hegemóniájukat (…)”.

Szavai szerint úgy logikus, hogy a konzervatívok sokfélék, mivel a konzervativizmus nem egy univerzális ideológia, hanem „éppen a hely tisztelete, a helyi jellegzetességek értékelése”. Így eltérő lehet a különböző országok adópolitikai, társadalombiztosítási és geopolitikai érvkészlete, „de sokkal több az, ami összeköt minket a Potomac-folyótól a Dunáig, mint ami elválaszt” – közölte.

Szánthó Miklós értékelése szerint az ukrajnai háború „előbb vagy utóbb, így vagy úgy véget fog érni”, ugyanakkor a konferencia tárgyát képző kérdések sokkal hosszabb távon fogják meghatározni a politikai valóságot.

Kiemelte: „kifejezett küldetésünknek érezzük, hogy jelezzük szövetségeseinknek, nem szabad a kultúránkat és civilizációnkat tönkretenni igyekvők logikai rendszeréhez igazodnunk”.
„Sem akkor ha az érzékenyítő-agymosó woke-kampányok képében jön Nyugatról, és akkor sem ha lánctalpakon érkezik Kelet felől” – hangoztatta, azt is kiemelve, hogy nehéz időkben csak az összefogás segíthet, aminek erős emberekből és erős vezetőkből kell állnia.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük