KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

CNN: A legtöbb amerikai Biden politikáját okolja a gazdaság romlásáért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai lakosság csaknem 60 százaléka úgy véli, hogy Joe Biden elnök intézkedései csak rontottak a gazdasági helyzeten, a demokrata szavazók mintegy 70 százaléka pedig egy másik jelöltet szeretne látni a közelgő választásokon – idézi a CNN a közvélemény-kutatás eredményét. Ugyanakkor az államfő népszerűségi mutatója 39%-ra esett, ami meglehetősen riasztó lehet a Demokrata Párt számára, és kétségeket ébreszt Biden újraválasztásával kapcsolatban.

Itt olvashatók a videóban elhangzottak (Adás dátuma 2023. szeptember 07.):

CNN férfi műsorvezető: Ma reggel kaptuk meg a CNN új közvélemény-kutatásának eredményeit, amelyek kiábrándítóak Biden elnök számára – talán aggasztó jel a demokraták és az elnök 2024-es újraválasztási reményei szempontjából.

Biden támogatottsága 39 százalékra esett vissza. A választók közel 60 százaléka úgy véli, hogy Biden politikája miatt romlik a gazdaság, és a demokraták támogatóinak közel 70 százaléka azt szeretné, ha valaki más indulna az elnökválasztáson. Biden általános támogatottsága a demokrata szavazók körében július óta csökken. A Biden és a vezető republikánus elnökjelöltek közötti feltételezett párharc szoros versenyt mutat, amelyben nincs egyértelmű favorit.

CNN női műsorvezető: Kivéve Nikki Haley-t, aki ebben a hipotetikus párbajban 6 százalékkal megelőzi Biden elnököt, míg Donald Trump egy százalékkal vezet.

A közvélemény-kutatási eredmények éppen azelőtt jelentek meg, hogy Biden elnök hosszabb külföldi útra indul. Azt tervezi, hogy a G20-ak indiai csúcstalálkozójának keretein belül találkozik a világ vezetőivel.

A stúdiónkban köszönthetjük David Chalian politikai igazgatót, aki elemzi az új közvélemény-kutatási eredményeket. Néhányan azt gondolják, hogy „közvélemény-kutatások, közvélemény-kutatások, közvélemény-kutatások…”. Szerintem ez a mostani teljesen lenyűgöző és meglepő, és azt mutatja, hogy az amerikaiak, beleértve a demokratákat is, hogyan vélekednek arról, hogy Joe Biden mennyire végzi jól a munkáját.

DAVID CHALIAN, a CNN politikai igazgatója: Igen, és kétségtelenül az eredmények riadalmat fognak kelteni a Fehér Házban. Mint a felmérés rámutatott, a támogatottsága 39 százalékra esett vissza – tehát az amerikaiak 61 százaléka helyteleníti [Biden politikáját]. Tudja, ez már jó ideje ilyen alacsony szinten van.

Az ország hangulatáról beszélünk 14 hónappal az elnökválasztás előtt – ez nem jó. Tíz amerikaiból csak három mondja, hogy jól mennek a dolgok az országban, tízből hét szerint viszont rosszul. Eközben az amerikaiak 58 százaléka szerint Joe Biden politikája rontott az ország gazdasági helyzetén. Mindössze 24 százalék szerint javított a gazdasági helyzeten. Ezért halljuk őt minden nap „bidenomikáról” (Joe Biden gazdaságpolitikája) beszélni.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: