KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Trump: Az ukrajnai konfliktusért az „elcsalt” amerikai választások okolhatók

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Donald Trump volt elnök azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi ukrajnai konfliktus soha nem kezdődött volna el, ha a 2020-as amerikai választások nem lettek volna „manipuláltak”, és Joe Biden nem váltotta volna le őt és nem került volna hivatalba.

A Hugh Hewitt amerikai rádiós műsorvezetőnek adott szerdai interjúban Trump ragaszkodott ahhoz, hogy Oroszország soha nem indított volna katonai műveletet Ukrajnában, ha ő még mindig a Fehér Házban lenne.

„Ami Ukrajnában van, nagyon szomorú” – mondta Trump. „[Putyin] soha nem tette volna ezt meg, ha a választások [az USA-ban] nem lettek volna manipulálva. Megbundázott és ellopott volt. Ha az a választás nem lett volna manipulálva, ha én lennék az elnök, akkor most emberek milliói élnének, akik meghaltak” – olvasható a volt elnökkel készült interjú átiratában.

Trump a továbbiakban azt is állította, hogy ha még mindig elnök lenne, „Tajvanról most nem kellene beszélni”, és hogy szoros kapcsolatot tartott fenn Vlagyimir Putyin orosz elnökkel és Hszi Csin-ping kínai vezetővel is, annak ellenére, hogy „nem álltak közel hozzá”.

Kritizálta Joe Biden politikáját is, akit „a legkorruptabb és leginkompetensebb elnöknek” nevezett, és arra figyelmeztetett, hogy vezetése atomháborúba vezetheti a világot, amely a harmadik világháborút jelenti. „Ennek az embernek minderről fogalma sincs” – mondta Trump.

A múlt hónapban a volt elnök a Newsweek által közzétett véleménycikkében azt is állította, hogy az ukrajnai konfliktust részben a hírhedt Russiagate-vizsgálat befolyásolta – a Trump és Oroszország kapcsolatát vizsgáló FBI-nyomozás, amelyet Trump 2016-os elnökválasztási kampánya során a Moszkvával való összejátszással kapcsolatos vádak miatt indítottak. John Durham különleges jogász az év elején készített jelentése megállapította, hogy az FBI-nak soha nem lett volna szabad elindítania a vizsgálatot, mivel az elfogult forrásokon alapult.

Trump szerint a vizsgálat „egy olyan kritikus pillanatban jött, amikor csökkentenünk kellett volna a feszültséget Oroszországgal”, ehelyett aláásta a Moszkvával való kapcsolatokat, és végül „tömeghisztériát” szított, amely arra késztette Washingtont, hogy „proxyháborút” indítson Moszkva ellen.

Júliusban a volt elnök azt fejtegette, hogy az Egyesült Államok „nagyon ostoba, veszélyes helyzetben van most”, mert nincs annyi atomfegyvere, mint Oroszországnak. Ragaszkodott ahhoz, hogy Washington javítsa kapcsolatait Moszkvával, azt állítva, hogy „jó, ha kijövünk egymással”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Donald Trump volt amerikai elnök ©  Getty Images / Alex Wong

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: