KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Cionistáknak nyaló szardarabnak” nevezte Bonót a Pink Floyd egykori vezére

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Roger Waters, az egykori Pink Floyd egykori zenekarvezető-ideológusa soha nem rejtette véka alá politikai nézeteit. A hetvenes-nyolcvanas években a Pink Floydban is egyre inkább az ő világnézete érvényesült a főleg általa írt dalszövegekben és az albumok tematikájában, lásd például a világhírű The Wall albumot.

A nyolcvanas évektől szólólemezeket kiadó Roger Waters az évek előre haladtával

még hangosabban és még radikálisabban beszélt a világ dolgairól.

Waters többek között Izrael haragos kritikusa is, a zenész régóta és nyíltan beállt a palesztinek ügye mellé. Emiatt számos konfliktust is nyitott az évek során.

Legutóbb már David Gilmourral, egykori Pink Floyd-os alkotótársával veszett össze súlyosan a nyilvánosság előtt Waters. Ennek során Gilmour felesége azt írta: „A rohadt velődig antiszemita vagy, de Putyin-mentegető, hazug, tolvaj, képmutató, adócsaló, tátogó, nőgyűlölő, öntelt, és megalomániás is. Elég a hülyeségeidből.”

A leírtakkal David Gilmour is egyetértett, hiszen mindehhez csak annyit fűzött hozzá: „Minden szó bizonyíthatóan igaz”.

Roger Waters most egy másik nagyvad popsztárnak ment neki, hasonlóan kemény szavakkal. Bonót, az ír U2 énekesét nevezte „undorító szardarabnak”.

Ebbéli véleményét amiatt fogalmazta meg Waters, mert Bono a U2 egyik legutóbbi koncertjén, Las Vegasban tisztelgett a tavaly októberi, izraeli Hamasz-terrortámadásban meghalt fesztivállátogató, ártatlan fiatalok előtt, mielőtt előadták volna a nyolcvanas évekbeli háborúellenes Pride című slágerüket. Annak szövegét kicsit átírva adta elő Bono:

„Early morning, Oct. 7, the sun is rising in the desert sky… Stars of David, they took your life but they could not take your pride.”

Roger Waters ennek kapcsán kapott videóra vett dührohamot. 

„Bárki, aki ismeri Bonót, megrázhatná, amíg végre nem lenne ekkora darab szar” – jelentette ki Waters. „El kellene kezdeni mondani ezeknek az embereknek, hogy a véleményük undorító, csak nyalnak a cionista entitásnak..  A Dávid-csillagról énekelni, az egyik legundorítóbb dolog volt, amit valaha láttam” – mondta a Pink Floyd egykori zenésze.

Ez is érdekelheti:  Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon az iráni támadás után

Bono eddig nem reagált Roger Waters bekóstolására.

Mandiner

Kiemelt képen: Roger Waters a Julian Assange szabadon bocsátásáért szervezett tüntetésen, 2020. február 22.

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük