KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Charles Michel így akadályozná meg, hogy Orbán Viktor legyen az Európai Tanács elnöke

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Charles Michel személyesen javasolta, hogy egy megkérdőjelezhető és gyors szabálymódosítással akadályozzák meg Magyarország soros elnökségét az Európai Tanács élén – idézi a Wpolityce Beata Szydlót, a lengyel Jog és Igazságosság pártjának alelnökét – számol be a Mandiner.

Mint a lap rámutat: a politikus úgy véli, Brüsszelben megy a sok üres beszéd a demokráciáról és a jogállamiságról, majd a gyakorlatban mindent szabályt megszegnek a baloldali, liberális elit érdekében.

„Tusk azt tette Lengyelországban, amit Brüsszelben tanult”

Szerinte Donald Tusk az elmúlt hetekben éppen azt tette Lengyelországban, amit Brüsszelben tanult, és a cselekedeteinek semmi közük nincs a demokráciához.

Szydlo megjegyezte, Michel lemondása alapesetben nem okozhatna nagy gondot, ha a baloldal el tudná fogadni, hogy Orbán Viktor lesz az ideiglenes elnök. Csakhogy nem tudja: Michel már a bejelentést követően arról beszélt, hogy „sok eszköz van Orbán Viktor elkerülésére, ha megvan hozzá a politikai akarat”, most pedig már azt is tudjuk, milyen lépésre utalt.

A Mandiner által megkérdezett szakértő egyébként úgy véli, jogilag nincs arra lehetőség, hogy megakadályozható legyen a magyar elnökség.

Kiemelt képen: Charles Michel / Fotó: REUTERS/Yves Herman

Ez is érdekelheti:  Vekker úr: Nyakig a pedofil ügyben az ellenzék? - avagy az erkölcsi hullák hajnala

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük