KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Itt a miniszterelnök válasza a POLITICO legújabb értesülésére

Magyarország üdvözli, hogy az Európai Bizottság jól halad a B-terv kidolgozásával, amely szerint Ukrajna támogatását az európai uniós költségvetésen kívül kell megoldani!

Magyarország feloldhatja az Ukrajnának nyújtott 50 milliárd eurós uniós támogatással szembeni vétóját, feltéve, hogy a finanszírozást minden évben felülvizsgálják – írta a Politico friss hírlevele. Ismeretes, az Európai Bizottság még tavaly júniusban javasolta, hogy a 2021–2027-es időszakra szánt uniós költségvetést növeljék meg 66 milliárd euró többletbefizetéssel, és ebből 17 milliárd euróval, valamint 33 milliárd eurónyi hitellel folytassák Ukrajna támogatását.

A magyar kormány nevében Orbán Viktor a tavaly decemberi uniós csúcson lényegében megvétózta az ajánlatot, így a javaslat kidolgozása a februári tanácskozásra csúszott.

Orbán év végi nemzetközi tájékoztatóján ismertette a magyar javaslatot és az indoklást, ehhez kapcsolódóan írta meg legújabb értesülését a brüsszeli lap.

A Mandiner megkeresésére Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a következő választ küldte:

„Magyarország üdvözli, hogy az Európai Bizottság jól halad a B-terv kidolgozásával, amely szerint Ukrajna támogatását az európai uniós költségvetésen kívül kell megoldani. Ami nekik a B-terv, az Magyarországnak az A-terv.”

Mandiner

Kiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök / Forrás: (fb)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük