KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Cenzúra: A Facebook eltávolítja a brazíliai zavargásokat helyeslő bejegyzéseket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Facebook eltávolítja a brazíliai kormányzati épületek megrohanását helyeslő tartalmakat – mondta Andy Stone, a Meta szóvivője a CNN-nek. Elmondása szerint a közösségi háló adminisztrációja Brazíliát ideiglenesen „magas kockázatú helyként kezeli”.

Eltávolítjuk azokat a tartalmakat, amelyek arra ösztönzhetik az embereket, hogy fegyvert fogjanak és erőszakkal behatoljanak a Kongresszusba, az elnöki palotába, vagy más szövetségi épületekbe. Aktívan figyeljük a helyzetet, és továbbra is eltávolítjuk az irányelveinket sértő tartalmat ” – mondta Stone .

Brazíliában 2022. október 30-án történt az elnökválasztás második fordulója. Luiz Inacio Lula da Silva volt államfő nyert a szavazatok 50,9%-ával. Riválisa, aki korábban az elnöki posztot is betöltötte, Jair Bolsonaro a szavazatok 49,1%-át szerezte meg. Da Silva hivatalosan január 1-jén lépett hivatalba Brazília elnökeként.

Január 8-án Bolsonaro hívei, akik nem fogadták el a választási eredményeket, zavargások során elfoglalták az elnöki rezidenciát, a parlament épületét és a legfelsőbb bíróságot. Nem sokkal később a rendőrség visszafoglalta az épületeket a tüntetőktől, és több mint 400 embert vett őrizetbe.

A főváros kormányzóját, Ibanez Rosát a zavargások közbeni tétlensége miatt „ideiglenesen” eltávolították hivatalából. Lula da Silva elnök, akit mindeközben evakuáltak, visszatért a fővárosba.

 

Kiemelt kép: Meleg volt Brazília utcáin január 8-án / Matheus Alves/dpa/Globallookpress

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Sulyok Tamás: A jelöltséget elfogadom

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük