KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szerbia ellenzi az Oroszország elleni szankciókat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Aleksandar Vučić elnök szerint csúszós pálya lenne a Nyugatnak engedményeket tenni

Aleksandar Vučić szerb elnök szerint, ha Belgrád enged az EU nyomásának és szankciókat vezet be Oroszországgal szemben, akkor kénytelen lenne Koszovót független államként elismerni. Vučić csalódottságának adott hangot az EU-integráció terén tapasztalható előrelépés hiánya miatt a múlt héten a Pink tévének adott interjújában.

Belgrád együttműködött Brüsszellel, többek között a balkáni háborúk során elkövetett különféle bűncselekményekkel gyanúsított személyek átadásában, de cserébe nem sokat kapott – állította az elnök.

„Átadtuk Slobodan Milosevicset [volt jugoszláv vezetőt], függetlenül attól, hogy mit gondolunk róla. Miért is kellett feladnunk az elnököt? Utána talán EU-tagok lettünk?”

kérdezte.

Vučić szóba hozta Zoran Dindic szerb miniszterelnök meggyilkolását is, akit a feltételezések szerint a nemzetközi ügyészekkel való együttműködése miatt öltek meg. Vucic azt mondta, nem biztos abban, hogy ez a gyilkosság pusztán belügy volt. Dindicet 2003-ban lőtte le a volt jugoszláv különleges erők egyik mesterlövésze.

Szerbia többször is megtette, amit kértek tőle, de az európai integráció ígéretei „hamisnak” bizonyultak – mondta Vučić. Ezért utasítja el több mint 100 napja Brüsszel Oroszország-ellenes szankciókra irányuló felhívásait – tette hozzá.

„Ha most szankciókat vezetünk be, azt mondanák, hogy itt az ideje, hogy Koszovó ügyében változtassunk”

mondta Vucic.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Aleksandar Vučić az EU–Nyugat-Balkán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. © Nicolas Economou / NurPhoto a Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Megvan Magyar Péter pártja

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük