KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Breitbart: Meloninak választania kell majd Lengyelország és Magyarország között

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hosszú cikkben elemezte az amerikai lap Meloni külpolitikai esélyeit.

A Breitbart közölt egy hosszú elemző cikket, amelyben azt vizsgálták meg, hogy Giorgia Meloninak milyen lehet majd a külpolitikája, most, hogy megválasztották olasz miniszterelnöknek. A lap kifejtette, hogy

„az olasz választásokon győztes Giorgia Meloni első pillantásra sok közös vonást mutathat a lengyel és a magyar ultrakonzervatív kormányokkal, de szakértők szerint a gyakorlati politikában minden szövetsége hamarosan korlátokba ütközhet”.

A lap megemlítette, hogy Budapest és Varsó szívélyesen köszöntötte az olasz politikust a választás eredményeinek kihirdetése után:

„Sosem volt még nagyobb szükségünk olyan barátokra, akikkel közösek a nézeteink és egyformán látjuk az Európa előtt álló kihívásokat.”

Yordan Bozhilov, a bolgár Sofia Security Forum nevű kutatóintézet igazgatója szerint Magyarország és Lengyelország fölöttébb elégedett ezzel a választási eredménnyel, egyrészt, mert így csökken a saját országukra nehezedő nyomás, másrészt

mert ez az első lépés lehet egy egyesült jobboldali front felé.

Szerintük bár megfogjuk kísérelni a Róma-Varsó-Budapest tengely létrehozását, viszont Meloninak előbb-utóbb választania kell majd a magyar és lengyel álláspont között, mivel a pártja eddig támogatta az Oroszország elleni szankciókat, és ebben nem várható változás. Ebben közelebb állnak a Jog és Igazságossághoz, mint a Fideszhez, tették hozzá.

Mandiner

Ez is érdekelheti:  A Mi Hazánk elnökének reakciója Orbán Viktor évértékelőjére

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük