KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bloomberg: Biden békét akar, ezért szítja a háborút

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai lap szerint Joe Biden így akarja Putyint béketárgyalásra kényszeríteni.

A Bloombergen megjelent véleménycikk szerint Joe Biden azon az állásponton van, hogy a háború egy pontján majd az oroszok a harcok helyett a megegyezést választják, míg az ukránok feladják a követeléseik egy részét. A Hal Brands által jegyzett írás szerint Joe Biden nem az ukránok végső győzelmét látja, mikor fegyvereket küld számukra.

Azért vállalja a háború súlyosbodását, mert így akarja Putyint mihamarabb tárgyalóasztalhoz kényszeríteni”

– jegyezte meg.

A cikkíró szerint új szakaszba lép a lassan egy éve tartó háború, így módosul az Egyesült Államok stratégiája: Washington célja, hogy egy hosszú ideig tartó állóháborút elkerüljön, ezért ontja továbbra is Kijevnek a támogatást. Brands megjegyzi, hogy Bidennek nehéz dolga lesz, mert az ilyesfajta stratégiát nehéz kivitelezni.

A cikkben kifejtik továbbá, hogy Zelenszkij vélhetően letett arról, hogy visszaszerezze a Krím-félszigetet és egyre inkább belemegy abba, hogy az ottani, orosz célpontokat támadják. Hal Brands szerint mivel a Krím kiemelten fontos Vlagyimir Putyinnak, így elképzelhető, hogy ezzel a lépéssel lehet rávenni majd a béketárgyalásra.

A cikkben úgy fogalmaz, hogy Washingtonnak nem célja, hogy elhúzódjon a háború, mert akkor Ukrajna „felperzselt földdé válik”, míg a Nyugat pénztárcája leapad és gyengül a fegyverkészlete.

Mandiner

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: