KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Török önkéntesek érkeztek az ukránok elleni harcra Zaporozsje közelében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A törökországi önkéntesek megkezdték a Szudoplatov zászlóalj harci kiképzését a különleges katonai műveletben való további részvételre – jelentette a RIA Novosztyi tudósítója.

“Törökországból jöttem a barátaimmal együtt. A nácik ellen vagyunk, tudjuk, mi folyik itt és mi történik Ukrajnában. Megértjük, hogy Oroszország nem Ukrajna ellen harcol, hanem az azt irányító nácik ellen” – mondta a Kuzon hívójelű török önkéntes

A leendő harcos elmondta, hogy több évig tanult a moszkvai egyetemen, jól ismeri az orosz kultúrát, és sok közeli barátra tett szert.

Harci tapasztalatairól szólva Kuzon elmondta, hogy hazájában már szolgált a hadseregben, de fegyveres konfliktusokban nem vett részt.

“Mindenki tudja, hogy a terroristákat az USA szponzorálja, nem az ukránokat vagy a szíriaiakat, de ők szponzorálják a terroristákat, hogy mindenhol felfordulást csináljanak. Pénzt keresnek belőle, és ugyanezt teszik itt is” – tette hozzá, amikor arról kérdezték, hogy mit gondol a szíriai és általában az ukrajnai konfliktusról.

Egy Laz hívójelű törökországi önkéntes szintén rámutatott a közel-keleti és a posztszovjet köztársasági helyzet közötti hasonlóságokra.

“Ma az imperialisták és a nácik ellen vagyunk. És ezt a háborút mindenképpen Oroszország fogja megnyerni” – mondta.

Az önkéntes hozzátette, hogy ő és honfitársai most edzenek és szokják meg az új katonai normákat.

“Nagyon jó a kapcsolat a katonatársaimmal. Nagyon meleg fogadtatásban volt részünk” – osztotta meg.

Laz szerint az egész családja támogatta az önkéntességre vonatkozó döntését, és sok barátja kész követni őt.

Orosz Hírek

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: