KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Blikk: Fordulat a Völner–Schadl-ügyben, az egyik vádlott beismerte bűnösségét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

P.M. a vád szerint hivatali vesztegetésben bűnsegéd, eredetileg 5-10 évet kértek rá, de a beismeréssel ez 4 év próbaidőre módosult.

P. M., a XXII. rendű vádlott, aki a nyomozáskor nem tett vallomást, most beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyalás jogáról – olvasható a Blikk tudósításában, melyet a Völner–Schadl-ügy előkészítő tárgyalásáról szól.

Pénteken csak az előkészítő ülést tartották, a bíróság ismertette a vádirat tartalmát, vagyis azt, hogy a nyomozást követően az ügyészség milyen bűncselekménnyel vádolja a vádlottakat. Emellett ezen az ülésen a vádlottaknak lehetőségük van a váddal egyezően elismerni a bűnösségüket. Ha ezt valamelyikük megteszi, akkor azzal lemond a tárgyaláshoz való jogáról és tárgyalás nélkül kapja meg az ítéletét.

A mai tárgyaláson azonban csak a XVI.-tól XXII. rendű vádlottakat nyilatkoztatta a bíró arról, hogy a bűnösségüket beismerik-e. I-től V. rendű vádlottak jövőhét csütörtökön kerülnek sorra: Schadl és Völner tehát február 23-án fog beszélni esetleges bűnösségükről.

A XXII. rendű vádlott azonban a vádirattal egyezően beismerte bűnösségét. P. M. bocsánatot is kért tettéért. Egyébként annyit lehet még tudni a XXII: rendű vádlottról, hogy jogi végzettségű, két munkahelye van, havi nettó 650 ezer forint a keresete. Büntetve nem volt, három kiskorú gyermeke van.

P.M. a vád szerint hivatali vesztegetésben bűnsegéd, ő szervezte be az egyik végrehajtót Schadlnak. 5-től 10-évig terjedő szabadságvesztés lehetett volna a büntetése, de így, hogy beismerte bűnösségét a mai előkészítő tárgyaláson, csak 4 év próbaidőt kértek rá.

Kérdés, hogy ez a beismerés hogyan hat a többi vádlott – elsősorban Schadl György – további sorsára.

(Mandiner)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: