Bilincsbe verve vonszolták Budaházy Györgyöt a tanúvallomásra

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy 2018-as esemény miatt idézte be a bíróság a jelenleg is börtönben lévő Budaházy Györgyöt. A mostani “ügy” egy nyilvános rendezvényen történt vita miatt alakult ki a Háttér Társaság lobbiereje miatt.

Ebben az ügyben Budaházy vádlottból tanú lett, de ennek ellenére bilincsbe verve, “terroristaként” vonszolták be a tárgyalóterembe a fogdából. A bíróságon szintén hosszú órákig tartották Budaházy-t étlen – szomjan egy váróteremben – írja a Magyar Jelen.

Budaházy Edda: Se víz, se étel, a csuklója vörös a bilincstől

Egy riportfilm készült a Magyar Jelen gondozásában, melyből világosan kiderül, milyen körülmények között tartják fogságban Budaházy Gyurit, aki a bíróhoz fordulva azt mondta:

„Borzasztóan méltatlannak érzem, hogy ilyen körülmények között kell itt megjelennem koncepciós ügy, koncepciós ítélet és még koncepciósabb előzetes letartóztatásom miatt. Nagy tisztelettel kérem az igazságügyi minisztert és köztársasági elnök asszonyt, hogy döntsenek végre a kegyelmi ügyemben és szabadítsanak ki ebből a borzasztó megalázó meghurcoltatásból.”

Budaházy Gyuri édesanyja úgy nyilatkozott, személyes bosszú folyik a fia ellen. Mint mondta, „már 2009-ben az egyik nyomozó azt közölte az ügyben szereplő többi gyanúsítottal, hogy valljanak nyugodtan Budaházy György ellen, mert nekik senki más nem kell, csak a Budaházy György, és az nem fogja megbosszulni, mert soha nem engedjük ki. Most tulajdonképpen ez történik.”

Tegyük hozzá és emeljük ki, hogy szerkesztőségünk meglátása szerint, ma Magyarországon mind a bíróság, mind az ügyészség független Magyarország Kormányától. Azonban nem független az ügyészségbe és a bíróságba benyúló, ma is aktívan, maffiaszerűen működő, a kommunista időkből gyökeredző, hálózati poliptól, melynek karjai mélyen benyúlnak mind az ügyészség, mind a bíróság testületeibe. Ez a rendszer vélhetően ma is szoros kapcsolatot tart fenn, az Apró-Dobrev-Gyurcsány Klánnal, és politikai célok megvalósítása érdekében úgy működik, hogy az kiszolgálja a volt kommunista hálózat igényeit. Más következtetés egyszerűen nem vonható le mindabból, ami Budaházy Györggyel történik.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük