KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Biden több ezer katonát telepíthet a Baltikumba és Kelet-Európába – New York Times

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Joe Biden amerikai elnök “több ezer” amerikai katona bevetését tervezi a balti államokban és Kelet-Európában – jelentette a New York Times napilap meg nem nevezett amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva.

“Biden elnök azt tervezi, hogy több ezer amerikai katonát, valamint hadihajókat és repülőgépeket telepít a NATO-szövetségesekhez a Baltikumban és Kelet-Európában, ami a kormányzat tisztviselői szerint az amerikai katonai szerepvállalás kiterjesztése lenne az ukrajnai orosz betöréstől való növekvő félelmek közepette” – jelentette a napilap.

A The New York Timesnak névtelenül nyilatkozó forrás szerint “szombaton a marylandi Camp Davidben, az elnöki rezidencián tartott megbeszélésen a Pentagon magas rangú tisztviselői több olyan lehetőséget is felvázoltak Biden elnöknek, amelyek az amerikai katonai “eszközöket” sokkal közelebb tolnák Putyin küszöbéhez… Az opciók között szerepel 1000-5000 katona telepítése a kelet-európai országokba, azzal a lehetőséggel, hogy a helyzet romlása esetén ez a szám megtízszereződhet”.

Az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetségének sajtószolgálata január 22-én arról számolt be, hogy több mint 90 tonnás fegyverszállítmány, köztük lőszerek érkeztek Ukrajnába. A nagykövetség megjegyezte, hogy az Egyesült Államok 2014 óta több mint 650 millió dollár értékű katonai segélyt nyújtott Ukrajnának.

Múlt csütörtökön Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter megerősítette a nyugati média azon információit, hogy Kijev 200 millió dollár értékű katonai segélyt kap Washingtonból. Megjegyezte, hogy az ország tavaly összesen 650 millió dollárt kapott ilyen célokra az Egyesült Államoktól.

A nyugati és ukrán médiaorgánumok hetek óta azzal riogatnak, hogy Oroszország agressziót tervez Ukrajna ellen. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő korábban “üresnek és alaptalannak” minősítette az ilyen kijelentéseket. Peszkov hangsúlyozta, hogy Oroszország senkire sem jelent fenyegetést. Azt is elmondta, hogy a kérdésben tett megjegyzések igazolására provokációkat lehet elkövetni, és figyelmeztetett, hogy a délkelet-ukrajnai válság rendezésére irányuló erőszakos kísérletek a legsúlyosabb következményekkel járnának.

Ez is érdekelheti:  Továrisi, konyec!

oroszhirek.hu

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük