A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ügyészség szerint nem vált ki megbotránkozást a szivárványos zászló

Városháza-ügy – A vizsgálóbizottság kormánypárti tagjai szerint tervben volt a Városháza eladása

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Véget ért a Városháza-ügyben létrehozott vizsgálóbizottság munkája, a Fidesz-KDNP-s delegáltak szerint megállapítható, hogy a városvezetés tervezte a Városháza eladását – írta Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere, a Városháza-ügyben létrehozott vizsgálóbizottság kormánypárti elnöke hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kovács Péter azt írta: a Fidesz-KDNP frakciószövetség tagjai egy 35 oldalas „összefoglaló jelentésben” részletesen igazolják, hogy a rendelkezésre álló dokumentumok, a nyilvánosságra került hangfelvételek és a testület előtt tanúként megjelentek elmondása alapján megállapítható, hogy „a Városháza eladása valószínűsíthetően tervbe volt véve a főváros baloldali vezetése részéről, ahogyan a III. kerületi Mocsárosdűlő egy részének beépítése és értékesítése is”.

A nyilvánoságra került hangfelvételeken elhangzó, jutalékos formában működő ingatlaneladási rendszer működését a bizottság előtt megjelent ingatlanközvetítő vallomása megerősítette; „ennek bizonyíthatóságát a nyomozóhatóság tudja kideríteni” – áll a közleményben.

Kovács Péter hozzátette: Bajnai Gordon volt baloldali miniszterelnök nem jelent meg a bizottság előtt és írásban sem adott releváns válaszokat, így „a főváros működésében és a fővárosi ingatlanok értékesítésében vállalt szerepéről a nyomozó hatóságnak van feladata és jogköre tovább vizsgálódni”.

A bizottság előtt megjelenő Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója azt vallotta, hogy „hazudott a Városháza eladása tárgyában meghívott befektetőknek” – írta a vizsgálóbizottság fideszes elnöke. Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, hogy az előző évi munkájáért kapott jutalmat Barts J. Balázs – folytatta Kovács Péter – ami „kizárja, hogy a befektetők előtt tett kijelentéseit a vezérigazgató a főpolgármester tudta nélkül, sőt az ő utasításával ellentétesen tette”.

MTI

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: