KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Betiltják idén a tűzijátékok árusítását, tűzijáték sem lesz szilveszterkor

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az idei szilveszteri bulik elmaradásával párhuzamosan nem engedélyezik a petárdák és tűzijátékok árusítását sem. Az intézkedés eredményeként idén nyugodtan búcsúztathatják ezt a rendhagyó évet a gazdik és az állatok is.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mai Kormányinfóján bejelentette: idén betiltják a petárdák és a tűzijátékok árusítását. Az intézkedés minden állatszerető ember számára üdvözítő, hiszen évente több száz kutya riad meg a petárdázástól, hogy aztán kiszökve akár kilométereket is meneküljön félelmében.

Az ilyen esetek gyakran végződnek az állat halálával, hiszen nem egyszer autóbalesetek áldozataivá válnak, vagy olyan távolságra kerülnek otthonuktól, ahonnan már nem képesek hazatalálni.

De nem csak a kutyusok számára lesz békés az év utolsó napja, a madarak esetében is számos esetben felhívták már az állatvédő szervezetek a figyelmet a pirotechnika káros hatásaira.

magyarallatvedelem.hu

NIF kommentár:

Valóban kitűnő ez a hír, igaz a régi közmondás, minden rosszban van valami jó. Azonban még jobb lenne, ha végleg és minden alkalomra betiltanák a tűzijátékok, petárdák használatát. Alig van olyan, aki ne tapasztalhatta volna évközben is, hogy annak ellenére, hogy a törvények a tűzijátékok alkalmazását csak a szilveszteri időszak meghatározott idősávjában engedélyezik, sokan vannak olyanok, akik erre fittyet hányva nyár éjszakán lövik fel az egekbe kedvenc születésnapi rakétáikat. S, ami a legelgondolkodtatóbb, hogy sok esetben nem fiatalokról van szó, akik vagányságból teszik ezt, hanem meglett vénemberekről, akik így partiznak, nem törődve másokkal, a környezetükben lakó emberekkel, kisgyermekes szülőkkel, háziállatokkal. Rájuk súlyos anyagi büntetést kellene kiszabni. 

 

NIF

Ez is érdekelheti:  Medvegyev Zelenszkijről: A drogos bohócnak van oka félni!

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük