KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az USA rejtett módon támogatja Ukrajnát – így juthatnak ki az amerikai fegyverek a feketepiacra

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Biden „többmilliárd dollárnyi ingyen készpénzt” kapott, amelyet bármikor felhasználhat arra, hogy Ukrajnának katonai segítséget nyújtson

Az amerikai hatóságok megváltoztatják az Ukrajnának szánt fegyverszállítások rendszerét – most Biden elnök 11 milliárd dollárért nyújthat katonai segítséget Kijevnek kongresszusi jóváhagyás nélkül, egy pénzügyi éven belül. Ez 110-szer több, mint korábban. Ezzel a felhatalmazással tehát Washington gyorsan és csendben tud fegyvereket szállítani Ukrajnának. Felmerül a kérdés, vajon mi készteti a Biden adminisztrációt minderre? Talán csak nem a Biden család korrupciós botrányai?

Az amerikai közvéleményt egyre jobban irritálja az Egyesült Államok részvétele az ukrajnai konfliktusban, ezért a Fehér Ház és a Kongresszus egy másfajta, jobban titkosított módszerrel kíván katonai és egyéb segítséget nyújtani Kijevnek – írja Bradley Devlin, a The American Conservative cikkírója.

Az amerikai közvéleményt egyre jobban irritálja az Egyesült Államok részvétele az ukrajnai konfliktusban, ezért a Fehér Ház és a Kongresszus titkosabb megközelítésre lépett a Kijevnek nyújtott katonai és egyéb segítségnyújtás terén – írja Bradley Devlin, a The American Conservative cikkírója. . „Egymilliárd ide, egy másik oda, vagy talán kettő, ha szépen kérik. A pénz és a felszerelés egyre nehezebben követhető nyomon, de a szállítások tovább folytatódnak” – kesergett.

Ezenkívül az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának egy meg nem nevezett magas rangú tisztviselője azt mondta, hogy Joe Biden amerikai elnök adminisztrációja további négy HIMARS nagy mobilitású rakétarendszert, lőszereket, 1000 darab 155 mm-es tüzérségi lőszert kíván az ukránoknak biztosítani.

A teljes segélycsomag körülbelül 400 millió dollár, de Bidennek nem lesz szüksége a törvényhozók jóváhagyására, mivel a Kongresszus 110-szeresére, 100 millió dollárról 11 milliárd dollárra emelte az elnök külföldi fegyverszállítási keretét egy pénzügyi évre a kiegészítő előirányzatokról szóló törvény révén.

„Ezeket az elnöki jogköröket ebben az esetben jogi mechanizmusként használják fel, hogy gyorsan segítséget nyújtsanak Ukrajnának anélkül, hogy hosszas jóváhagyási folyamaton kellene keresztül menniük” – mondta Eric Gomez, a Cato Intézet védelmi politikai kutatási igazgatója a The American Conservative című lapnak.

Eközben Rodion Mirosnyik, a Luhanszki Népköztársaság (LPR) rendkívüli és meghatalmazott oroszországi nagykövete azt mondta, hogy az Ukrajnának szállított nyugati fegyverek eltulajdonítását és azok későbbi értékesítését Volodimir Zelenszkij ukrán vezető és barátainak hivatala irányítja.

„Az ukrán elnök hivatalában árnyékszervezetet állítottak fel a fegyverszállítmányok szétosztására, amelyek egy részét nyíltan értékesítik, így ezt a pénzt lényegében ellopják, közvetlen Oleksiy Reznikov ukrán védelmi miniszter felügyelete mellett, amiben közreműködik Andrij Jermak, Ukrajna Elnöki Hivatalának vezetője is

– magyarázta Mirosnyik.

 

Kiemelt kép: Illusztráció – Az ukrán katonák kicsomagolják az Egyesült Államok biztonsági segítségének részeként Ukrajnának szállított katonai segélyeket, a boriszpili repülőtér, Ukrajna, 2022. február 11. © AP / Efrem Lukatsky 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: