KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukránok nem cicóznak, bejelentették, lelövik a határsértő migránsokat

Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára pénteken még azt közölte, hogy nem fognak tüzet nyitni azokra a migránsokra, akik áttörik a fehérorosz-ukrán határt, emlékeztetett az UNIAN hírügynökség.

Ezzel szemben az Ukrán Fegyveres Erők Szárazföldi Erőihez tartozó, az ukrán-fehérorosz határ közelében lévő erdős-mocsaras térségben szolgálatot teljesítő 61. különálló rendeltetésű gyalogos vadászdandár katonái tüzet nyitnak a migránsokra, ha Fehéroroszország felől áttörik határt. Ezt a dandár hivatalos közösségi oldalán jelentették be.

A közleményben kifejtették: arról nincs információ, hogy a szomszédos ország egységei milyen tevékenységet folytatnak a határ közelében, de egy migránsáradat esetén keményen fellépnek majd a határsértőkkel szembe.

„A 61. különálló rendeltetésű gyalogos vadászdandár látja el a határvédelmet az ukrán-belorusz határszakaszon. Egyelőre nem tapasztalható úgynevezett migránsfenyegetés, illetve migránsoknak “álcázott” személyek sem próbáltak bejutni Ukrajna területére. Egységeink “likvidálják” ezeket a személyeket” – közölte a brigád sajtószolgálata.

Forrás: KISZó

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük