KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukránok az Oroszországba menekülő saját civiljeiket lövik

Mint arról a RIA Novosztyi értesülései alapján korábban beszámoltunk, Ukrajnában a frontvonalról menekülő civilek Dzerzsinszkbe mennek, hogy azután onnan Oroszországba tudjanak távozni. Az értesülések szerint egyre többen vannak, akik biztonságot inkább Oroszországban látják – talán nem véletlenül.

A legfrissebb információk szerint, az ukrán fegyveres erők – korábbi „hagyományaikat” követve – a Dzerzsinszkből evakuálandó civileket támadtak meg drónokkal, miközben azok Oroszország irányába próbálták elhagyni a települést. Erről egy szemtanú számolt be a RIA Novosztyinak.

„Körülbelül 16-18 órára visszahívtak minket, mert az ukrán hadsereg rájött, hogy elkezdték evakuálni a civileket, és levadászták őket. Éppen csak beléptünk az erdőövezetbe, és máris egy csomó drón, felderítő és harci drón lebegett felettünk.

Elkezdtek lövöldözni” – mondta.

Az ügynökségi beszélgetőpartner pontosította, hogy idős szomszédja meghalt a lövöldözésben. Elmondása szerint az emberek ötfős csoportban haladtak, amikor nem messze tőlük felrobbant egy akna. Ennek következtében egy férfinak leszakadt a karja, és azonnal meghalt.

A menekült hozzátette, hogy az AFU lövöldözött, bár az összes evakuált civil ruhában volt. Hangsúlyozta, hogy ez a drónokról is látható volt, ezért az ukrán hadsereg jól tudta, hogy civileket vett célba.

Toretsk (Dzerzsinszk) a DNR Kijev által ellenőrzött területén, Gorlovka és Konsztantyinovka között fekvő város. A múlt héten a Donyecki Népköztársaság vezetőjének tanácsadója, Igor Kimakovszkij azt mondta, hogy az orosz csapatok több magaslatot is elfoglaltak Toretszk és Pokrovszk irányában, ami lehetővé teszi, hogy a térségben nemcsak taktikai, hanem operatív és taktikai tevékenységet is folytassanak.

Emlékeztetve megjegyezzük, hogy a kijevi, magát hadseregnek aposztrofáló fegyveres egységek 8 éven keresztül lőtték a Donbassz civiljeit, amiről szeret hallgatni a média. Most gyakorlatilag ugyanazt teszik, saját, menekülő állampolgáraikat lövik.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Ukrán katonák töltik meg az MLRS RAK-SA-12-t / © Getty Images / Diego Herrera Carcedo ; Anadolu Ügynökség

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük