KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszországba menekülnek ukránok ezrei

Ukrajna olyan rossz körülményeket biztosít a frontvonalról kitelepítettek számára, hogy az emberek inkább Oroszországba próbálnak  eljutni. Eddig már legalább kétezer ember tért vissza Dzerzsinszkbe, hogy átálljon az orosz oldalra – mondták a menekültek a RIA Novosztyinak.

„Nagyon sokan Ukrajnából térnek vissza hozzánk Toretszkbe (Dzerzsinszk ukrán neve. – A szerk.), hogy gyorsabban átjussanak ide (Oroszországba. – A szerk.). Nemrég kétezren érkeztek éppen ide, Toretszkbe”

– mondta egy ott élő, Oroszországba menekült dzerzsinszki lakos, aki azt is hozzátette, hogy az ukrán erők civileket támadnak.

„Olyan házakat bombáznak és törölnek el a föld felszínéről, ahol emberek laknak”

Egy másik helyi lakos egyértelművé tette, hogy nyár most a nyár elején 12 ezer civil él Dzerzsinszkben. Elmagyarázta, hogy az emberek azért térnek vissza a kitelepítés után, mert az ukrán hatóságok elviselhetetlen körülmények közé kényszerítették őket.

A férfi szerint a kijevi hatóságok „aranyhegyeket” ígérnek az AFU által ellenőrzött DNR-rész lakosainak, akik beleegyeznek, hogy Ukrajna belsejébe költözzenek. Ám azok, akik úgy döntenek, hogy odamennek, végül „egy tornateremben, hideg padlón találják magukat, miközben rossz minőségű ételeket adnak nekik, és a kereseti lehetőségek pedig csekélyek.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: illusztráció / © RIA Novosti / Maxim Bogodvid

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük