KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrán nagykövetségek világszerte zsoldosokat toboroznak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

62 államból eddig mintegy a 6,5 ​​ezer zsoldos vesz részt az ukránok oldalán a harcokban – közölte szerdán Konsztantyin Gavrilov, a katonai biztonságról és a fegyverzet-ellenőrzésről szóló bécsi tárgyaláson résztvevő orosz delegáció vezetője.

A jelentések szerint az orosz csapatok továbbra is célzott akciókat folytatnak Ukrajnában ezek felkutatására és megsemmisítésükre.

Gavrilov szerint az elmúlt két hétben mintegy 600 zsoldos esett el a precíziós irányítású fegyverekkel történt katonai csapások következtében és több mint 500-an hagyták el az országot.

„Eközben szerte a világon az ukrán nagykövetségek az 1961-es bécsi egyezményt megsértve aktívan toborozzák a zsoldosokat. A Közel-Keleten ezt az akciót a nyugati titkosszolgálatok és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) koordinálásával hajtják végre. Az nyugatiakat nem tartják vissza olyan szomorú tapasztalatok, mint például a 2001. szeptember 11-i tragédia, a londoni és más európai városokban történt terrortámadások? Többször figyelmeztettünk arra, hogy a MANPADS-ek (mobil föld-levegő kézi rakétakilövő) és az ATGM-ek (irányított páncéltörő rakéta) Ukrajnában a radikálisok kezébe kerülve, később valós terrorfenyegetést jelent egész Európa számára” – tette hozzá a diplomata.

Gavrilov hangsúlyozta, hogy e lépések lehetséges szomorú következményei a nyugati országok és Ukrajna felelőssége.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Foci EB: Többezer magyar szurkoló érkezett együtt vonulva a stuttgarti stadionhoz (videó)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük