KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrán Mikolajiv régió vezetője kijelentette, hogy likvidálják az oroszokkal együttműködő személyeket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna Mikolajiv megye kormányzója múlt csütörtökön az Ukrajna 24 tévécsatorna élő adásában jelentette ki, hogy minden olyan állampolgár, aki segíti az orosz haderőt, azt kockáztatja, hogy likvidálják.

Vitalij Kim kijelentette, hogy kegyetlen sors vár az árulókra, mert nem számíthatnak semmilyen bírósági eljárásra, hanem azonnal agyonlövik őket. Mindezt a kijelentést Vitalij Kim azután tette, hogy a televíziós műsorvezető elmondta, hogy hersoni ukránbarát aktivistáktól, donbaszi veteránoktól és Hersonban élő újságíróktól szivárogtak ki információk, amelyekben ilyen eljárásokra tesznek utalást.

Vitalij Kim azzal folytatta, hogy a városban április 20-án meggyilkoltak egy oroszbarát bloggert, hozzátéve mintegy beismerésként, hogy Herszonban vannak gerillaharcosok. Külön hangsúlyozta, nem fél kimondani azt, hogy az árulókat ki fogják végezni és ez biztos – nyomatékosította a mikolajivi kormányzó.

A műsorvezető egy magas rangú ukrán tisztviselőre hivatkozva közbevetette, hogy tervek vannak ilyen célra létrehozandó titkos ukrán egységről, mire Kim közbevágott, hogy valójában ez az osztag már működik. A műsorvezető erre reagálva felhívta a nézők figyelmét, hogy tartsák szem előtt azt, amit most hallottak.

A kormányzó azt állította, hogy Ukrajna olyan kiváló technológiai és informatikai rendszereket fejlesztett ki, amelyek lehetővé teszik „speciális szolgálataik” számára, hogy gyakorlatilag bárkit felkutassanak. Kim azt is kijelentette, hogy „senki sem tud elbújni az igazságszolgáltatás elől.”


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Vitalij Kim, Mikolajiv megye kormányzója a Fekete-tenger partján fekvő Mikolajivban sajtótájékoztatót tart 2022. március 11-én. © BULENT KILIC / AFP 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Mező Gábor üzent Magyar Péternek: hogyan lehetett nagyapád egyszerre 56-os szabadságharcos és fogalmazó a “Markóban”?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük