ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrán hadsereg rohamosan veszít harcképességéből – állítja egy szakértő

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán hadsereg személyi állománya mára akut szakember hiánnyal küzd, ami miatt jelentősen veszített harcképességéből. Amennyiben ezt sürgősen nem lesznek képesek orvosolni, akkor borítékolható a teljes vereség – ezt a Balti Tanulmányok Orosz Szövetségének elnöke, Nyikolaj Mezsevics jelentette ki.

A szakértő szerint az ukrán fegyveres erők mintegy 24 000 fegyverest vesztettek és lényegében szakértő tisztek és tiszthelyettesek nélkül maradtak.

Az ellenségeskedésben részt vevő ukrán katonák megfelelő tudás, tapasztalat és felszerelés nélküli „tartalékos” harci egységek. Ráadásul a ukrán férfilakosság általános mozgósítása arra utal, hogy teljesen szakszerűtlenül, katonai tapasztalatokkal nem rendelkezőket is kiküldenek a frontra. Sokan közülük nem is katonakorúak, vagy túl fiatalok, vagy már túl idősek.

„Az újonnan szolgálatba lépők nem rendelkeznek azzal a kompetenciával, mint azok a katonák, akik részt vettek a donbászi összecsapásokban. Ezért az ukrán fegyveres erők hamarosan összeomlanak” – mondja Meževics. Szavait a „FAN” kiadvány teszi közzé.

Meg kell jegyezni, hogy Ukrajnában megkezdődött a mozgósítás harmadik hulláma, ami valójában azt jelenti, hogy sürgősen szükség van a jelentős emberi veszteségeket elszenvedett ukrán fegyveres erők legharcképesebb egységeinek azonnali utánpótlására.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: