KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrán főparancsnok állapota – Zaluzsnij fejsérülése miatt nem tudja többé irányítani a kijevi erőket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Valerij Zaluzsnij tábornok, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, aki az elmúlt hetekben eltűnt a nyilvánosság elől, néhány hete súlyosan megsebesült egy orosz csapásban Herszon város közelében – közölte egy biztonsági forrás a RIA Novosztyival.

Zaluzsnij május elején szenvedett fejsérülést és számos repeszsérülést egy ukrán parancsnoki állás elleni rakétatámadásban, nem messze Posad-Pokrovszkoje falutól – jelentette hírügynökség szerdán.

A tábornokot a csapás után egy kijevi katonai kórházban koponyaműtéten esett át – állította a forrás. Az orvosok prognózisa szerint a 49 éves férfi életben marad, de parancsnoki feladatait már nem lesz képes ellátni – tette hozzá.

Zaluzsnyij állapotát tovább nehezíti, hogy cukorbeteg – jelentette az ügynökség.

A Zaluzsnyij hollétével kapcsolatos találgatások azt követően merültek fel, hogy május 10-én nem vett részt egy magas rangú NATO-találkozón. A blokk katonai bizottságának elnöke, Rob Bauer elmondta, hogy Kijev közölte Brüsszellel, hogy az ukrán parancsnok nem tud személyesen vagy videokapcsolaton keresztül részt venni egy „bonyolult műveleti helyzet” miatt.

A tábornokot azóta nem látták a nyilvánosság előtt, noha az elmúlt napokban az interneten felbukkantak róla felvételek, amelyek azt sugallták, hogy jól van. Azonban kiderült, hogy azok még az eltűnése előtt készültek.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Valerij Zaluzsnyij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka © © AFP / Ukrán elnöki sajtószolgálat

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Oroszország és Észak-Korea kölcsönös segítségnyújtási megállapodást kötött

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Az ukrán főparancsnok állapota – Zaluzsnij fejsérülése miatt nem tudja többé irányítani a kijevi erőket

  1. Miután Zaluzsnij egy népszerű, és valóban tehetséges katona, jó esély volt rá, hogy a következő választáson (ha lesz) legyőzi a drogos fütyizongorista bohócot. Az viszont van annyira paranoiás, és ragaszkodik annyira a hatalomhoz, hogy simán elképzelhető, nem csak pletyka, tényleg megadta az oroszoknak a parancsnoki állás koordinátáit. De a bábállam és a vele járó kontraszelekció már csak ilyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük