KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Böjte-háború – a liberálisok, a kormánypárt és a közerkölcs

Böjte Csabáról a jó szándékkal kirakott, pokolba vezető út jut az eszembe. A jelenlegi hadállás az – merthogy Böjte körül súlyos háború dúl –, hogy Böjtéről kiderültek bizonyos paphoz és szerzeteshez nem illő tények, közhírré tétetett jó néhány bizonyíték is, ám mindezt a liberális sajtó volt szíves megtenni. Ráadásul Kabul rózsája, apolitikus módon a Parlament szebb napokat is látott falai között de facto a Fideszre igyekezett húzni Böjte Csaba erotikus és egyéb vonzalmait, a kormánypártot hozva össze az erdélyi Böjte-alapítványnál történt eseményekkel.

Közben, hogy tisztázódhassék végre a dolog, a Válaszonline.hu interjút kért Böjtétől, de a szerzetes igen érdekes válaszokat adva még nagyobb lyukat ásott maga alatt, mi több, nem válaszolt azokra a kérdésekre, amelyek az interjú készítése után megjelent bizonyítékokat érintette, s amelyeket az újságíró utólag tett föl neki. A Válaszonline meghagyta a lehetőséget, hogy a válaszokat is közli, ha Böjte hajlandó lesz azokat megküldeni. Magyarán, botrány, botrány hátán kezd kialakulni, mert Böjte a megjelent anyagok okán nem tesz feljelentést, hanem – Uram bocsá’ – hazudik és/vagy nem válaszol. Ez a tény pedig végképp összekavarja a valóságot, az igazságot, a feltételezést, a védekezést és mindent, ami ebben az ügyben felvetődik.

A nép egy része a kommunizmus áldásos működése miatt amúgy is egyházellenes, így tehát a Böjte-ügy az egyházat is alaposan felkavarta és fokozta az egyházellenes gyűlöletet. A nép másik része persze akkor is kiáll Böjte mellett, ha netán pornófilmben látja… mert hát így gyűjti a pénzt a szegény gyerekeknek…

Ám, térjünk vissza egy pillanatra a parlamenti közjátékhoz. Kabul gyorsan öregedő rózsája a tőle megszokott módon, őrjöngve üvöltözött, mint mondtam Böjtét és a Fideszt összemosva, halandzsázva mindenféle hülyeséget. Ez Rétváry Bencét alaposan felidegesítette és ennek megfelelően teljesen egyoldalúan lepirította a senkit sem képviselő asszonyságot. És itt kezdődnek a bajok. Illetve nem is itt, hiszen Böjtéről évek óta érdekes dolgok terjednek itt-ott a sajtóban, nem is beszélve a magánvéleményekről, a papok nemtetszéséről, a Böjtének adott állami milliárdokról, amelyeket legutóbb Kásler bácsi juttatott neki. Rétvárynak elgurult a gyógyszere akkor, amikor Böjtét a magyar nemzet példaképeként emlegette a parlamentben, s ez azt jelzi, hogy a közvéleményt nem ismeri az államtitkár úr.

Ez is érdekelheti:  Joe Biden visszatér Washingtonba és szerdán nyilatkozatot tesz visszalépése körülményeiről

Ugyanis itt nem a Dévai Szent Ferenc Alapítvány ellen van kifogás, hanem egy esendő szerzetes bűneiről, amely bűnök mind jogilag, mind erkölcsileg bizonyítottak, hiszen, a tíz évig tartó, gyermekek elleni abúzusok, a drasztikus nevelői módszerek, a román államtól zsebpénzként kapott lejek elvétele a gyerekektől, mind-mind Böjte rendszerét vádolják. A jámbor, védekezésképpen előadott hazudozással és néhány elégedett felnőtt, egykori intézeti gyerek elismerő levelével nem lehet ebből a kutyaszorítóból kimászni. Itt jogi lépésekre van szükség, hogy a bíróság állapítsa meg Böjte bűnösségét vagy ártatlanságát. Ugyanis a már megjelent anyagok, cikkek, bizonyítékok elegendőek a feljelentéshez, ami persze igen komplikált, mert két alapítvány létezik. Az egyik, a dévaival azonos nevű Budapesten… a másik, a ma még sajnos Romániához tartozó Déván.

A nép kapkodja a fejét, mert bizonyítékok itt, Rétváry ott, Böjte tagadása és egyértelmű hazudozás amott, a volt szerető DNS vizsgálatra eltett ondós bugyija… és a döbbenet.

Milyen jó lett volna, ha egyes figyelmeztetésekre odafigyeltek volna azok, akik ma Isten tudja miért, nem kivizsgálást akarnak, hanem foggal-körömmel védik a Wiener Sängerknaben koloratúrszoprán szólamába is tökéletesen beillő szerzetest. A libsiknek jól jön az egyház és a vallás ellen ez a cirkusz, de mint láttuk, a politikai aljasság is megszólal a baloldalon.

Tisztázzuk tehát: Böjte, évek hosszú során remek dolgokat csinált, valóban mentette a gyermekeket, mentette azokat az épületeket, amelyek másképpen az enyészeté lettek volna Erdélyben és a Partiumban. Ám Böjtére rátelepedett egy ma még ismeretlennek tűnő maffia, amely Böjtét visszaminősítette egy pénzkiadó, pénzmosó automatává, Böjte pedig, esendő emberként részt is vállalt ebben, és szép lassan átalakult sztárrá, celebbé, akit mindenki szentnek tart bármit kövessen is el. Böjte élvezi is az utazásokat, a szereplést, a nagyotmondást, s mint kiderült a szüzességi fogadalom is smafuvá vált a számára. Illetve minden szerzetesi fogadalom, hiszen nem hallgat a feletteseire, ami az engedelmességi szerzetesi fogadalom semmibevétele, vagyona van, lakásai vannak, és még magyar állami szolgálati autót is kapott, ami a szegénységi fogadalom erős cáfolata… A ferences csuha pedig, a farmer és a kockás flaneling fölött mindössze olyan, mint a pénzszállító egyenruha vagy a színházi viselet a Rómeó és Júliában Lőrinc baráton.

Valami tehát, nem stimmel Böjte körül, és ezt jó volna mielőbb, „vérontás nélkül”, tárgyalóasztalnál kivizsgálni. A társadalom egy része, Böjtét minden most kiderült bűne ellenére is védi, mert hát, ha a Rétváry Bence is védi – mondják –, és a libsik ekézik, akkor ez biztosan csak hamis vád, bizonyítékokkal tűzdelt rágalomhadjárat, és Böjte azért nem tesz feljelentést, mert olyan ártatlan és jámbor…

Ez is érdekelheti:  Átmeneti megoldásokkal biztosított Magyarország kőolajellátása

Nekem viszont csak néhány kérdésem van: Ki építette le Böjte celeb Csabává, az egykor nagyszerű gyermekmentő szerzetest, kik húznak hasznot ebből az egészből és miért nem beszélnek őszintén azok, akik támogatták, de mint kiderült nem minden támogatás került a gyermekektől elvett, ajándékba kapott Milka csoki elvétéhez hasonlóan oda, ahova az adományozók szánják. Miért nem tett az első vádaskodások alkalmával és az első gyermekek elleni abúzus kiderültekor semmit a gyulafehérvári érsek és Urbán Erik a ferencesek mai főnöke, noha számos figyelmeztetést kaptak Böjtét illetően?

Igen! Böjte az állatorvosi ló a mai, kárpát-medencei magyar társadalomban, a romániai magyar katolikus egyházban, az erdélyi ferences rendben és a politikai életben. És ennek véget kellene vetni! Vannak remek szakemberek, akik képesek intézményt vezetni, alapítványt irányítani, tisztességesen folytatni ezt a nagyszerű tevékenységet, valóban a gyermekek javára, nem pedig, a politikusok zsebére. És nem kell ahhoz celebnek lenni, hogy az emberek szívből adjanak is a szent célra. Mert a gyermek a szent cél! Mert a gyermekben van a nemzet jövője… nem a megvásárolt kastélyokban, „boxoldákban” és lovasiskolákban, bezárt fürdőkben és markukat tartó hivatalnokokban.

A Böjte által kialakult botránynak mielőbb véget kell vetni. Aki bűnös vagy bűnsegéd volt – ha volt bűn –, az bűnhődjék. Aki értéket tett az asztalra a gyermekek érdekében az vegye át Böjtétől az alapítvány vezetését, amelyben ne lehessen ezen túl jogász, ügyész, bíró, politikus, „boldog és boldogtalan”. Ebben az alapítványban két szereplő kell, hogy legyen: a gyermek és a keresztényi szeretet!

dr. Hahn László

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük