KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Peszkov: Az ukrán Abrams tankok ugyanúgy égnek mint a többi

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz csapatok megsemmisítették az első amerikai gyártmányú M1 Abrams  harckocsit, amelyet a kijevi erőknek szállított az Egyesült Államok – jelentette hétfőn több orosz Telegram csatorna.

Minden Kijevnek szállított fegyver „égni fog”, és ez alól az amerikai gyártmányú M1 Abrams harckocsik sem jelentenek kivételt – jelentette ki hétfőn Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

A járművet a jelentések szerint Berdics falu közelében semmisítették meg, amely Avdejevkától északnyugatra fekszik, amit az orosz hadsereg által február elején felszabadított fel, és amelyet egy kulcsfontosságú harcászati pontnak tartottak.

A fejlemény része az orosz hadsereg napi rutinjának, Ukrajna „demilitarizálásának” – magyarázta a szóvivő.

„Katonáink a kezdetektől fogva azt mondták, hogy ezek a tankok ugyanúgy elégnek, mint bármelyik másik”

– jelentette ki Peszkov.

Az amerikai gyártmányú harckocsit állítólag egy kamikaze drón és még legalább egy páncéltörő gránátvető lövedék találta el. Az interneten keringő felvételeken látható, hogy a jármű kigyulladt, lőszerkészlete pedig hevesen kiégett.

Az Egyesült Államok 2022 januárjában, az Oroszország elleni, hosszan hangoztatott, de végül katasztrofális ukrán ellentámadás előtt 31 darab M1 Abrams harckocsit ígért Kijevnek.

A harckocsik azonban csak 2022 végén jutottak el az Ukrajnába, és csak a napokban jelentek meg a harctéren, miközben Kijev komoly erőfeszítéséket tesz, hogy stabilizálja a fronthelyzetet az Avdejevka eleste után, amelyet súlyos veszteségek és az ukrán csapatok kaotikus kivonulása jellemzett.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  A Nyugat csalódást keltő hírrel készül Zelenszkij számára

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük