KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Felgyújtotta magát az izraeli követség előtt az amerikai katona (videó 18+)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Meghalt az amerikai légierő egyik aktív szolgálatot teljesítő tagja, aki azért gyújtotta fel magát a washingtoni izraeli nagykövetség előtt, hogy így fejezze ki tiltakozását a Gázában történő palesztinok elleni “népirtás” miatt.

A 25 éves Aaron Bushnell vasárnap belehalt sérüléseibe. A washingtoni rendőrség hétfőn megerősítette halálhírét.

A texasi San Antonióból származó Bushnell a közösségi médiában élőben közvetítette öngyilkos akcióját. A Talia Jane független újságíró által közzétett felvételen az látható, amint katonaruhát viselve, egy üveg folyadékot tart a kezében, miközben azonosítja magát, amint az izraeli nagykövetség felé sétál.

“Nem leszek többé cinkos a népirtásban”

– mondja.

“Szélsőséges tiltakozó akcióra készülök, de ahhoz képest, amit az emberek Palesztinában a gyarmatosítók kezétől szenvednek el, ez egyáltalán nem szélsőséges. Ez az, amiről az a vezetőink úgy gondolják, hogy normális.”

A videón ezután látható, ahogy Bushnell folyadékot önt a fejére, majd eldobja az üveget, és felgyújtja magát. Többször is azt kiabálja, hogy “Free Palestine”, mielőtt összeesik és elhallgat. Hallható a rendőrség azt kiabálja neki, hogy “feküdjön a földre”. A rendőrök egy perccel később tűzoltó készülékekkel érkeznek a helyszínre. A felvételen jól kivehető, hogy egy rendőr – miközben lángol a fiatal amerikai katona – a fegyverét rászegezi Bushnellre, míg a többiek eloltják a tüzet. A katona vasárnap belehalt égési sérüléseibe. Csak 25 éves volt.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen, amint Bushnell hozzákészül, hogy felgyújtsa magát / Fotó: © X / taliaotg

 

Ez is érdekelheti:  Csúnyán lebukott a Politico a NatCon ügyében

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Felgyújtotta magát az izraeli követség előtt az amerikai katona (videó 18+)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük