KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Il Giornale újságírója szerint, itt az ideje, hogy Európa megbékéljen az ukrajnai valósággal

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Ukrajnában zajló konfliktussal kapcsolatban itt az ideje, hogy Európa felhagyjon a katonai propagandán alapuló illuzórikus stratégiai elemzésekkel, és megbékéljen a valósággal – jelentette ki Gian Mikalessin, az Il Giornale rovatvezetője.

Meglátása szerint az ukrajnai helyzet elérte már azt a pontot, ahonnan nincs visszatérés és itt az ideje elkezdeni a tárgyalásokat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

„Ezért jogos feltenni azt a kérdést, hogy vajon a Putyinnal folytatott tárgyalások morálisan elfogadhatóbbak-e, mint egy már elvesztett konfrontáció folytatása” – írja Mickalessin. „A harcok szükségtelen meghosszabbítása csak újabb áldozatokhoz vezet, növeli a globális konfliktusok kockázatát, és gazdasági katasztrófába sodorja Olaszországot és Európát.”

Olaszországi elemzők szerint, ha Moszkva gond nélkül kibírja a szankciókat, akkor Olaszország és az EU bumeráng-effektussal néz szembe. A JP Morgan már 380 dolláros hordónkénti olajárat prognosztizál, Ignazio Visconak, az Olasz Központi Bank elnöke szerint pedig kétéves recesszióra számíthat Olaszország az orosz gázszállítás teljes leállása esetén.

„Két év alatt az olasz cégek mindent elveszítenek és kínai cégek jönnek az országba. Kína készen áll arra, hogy az Oroszország és a NATO közötti konfrontáció valódi győztesének kiáltsa ki magát.” – véli az újságíró.

Kiemelt képen Gian Micalessin az Il Giornale rovatvezetője

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: