Medvegyev: a végítélet napja lesz számukra, ha megtámadják a Krímet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője, Dmitrij Medvegyev egy veteránokkal tartott találkozón Volgográdban kijelentette, hogy Ukrajnát a végítélet napja fenyegeti, ha megtámadja a Krímet.

“Némely túlfűtött, vérmes bohóc, akik időnként felbukkannak ott néhány nyilatkozattal, szintén fenyegetni próbálnak minket, a Krím elleni támadásra hivatkozva és így tovább. Ezzel kapcsolatban szeretném elmondani, hogy teljesen nyilvánvaló, hogy tisztában vannak az ilyen kijelentések következményeivel. És a következmények nyilvánvalóak, hogy ha valami ilyesmi történik, az mindannyiuk számára ott a végítélet napja lesz. Nagyon gyors és nagyon kemény lesz. Nagyon nehéz lesz fedezéket találni”

– mondta Medvegyev.

Tegnap az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának képviselője, Vadim Szkibickij azt mondta, hogy Kijev amerikai rakétákat vethet be a Krím ellen. Az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója, Olekszij Aresztovics a maga részéről azt mondta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők megtámadhatják a Krími-hidat, “amint arra technikai lehetőség adódik”.

A veteránokkal tartott találkozón Medvegyev elmondta, hogy Kijev remélhetőleg előbb-utóbb rájön, hogy Oroszország úgyis eléri céljait, az ország demilitarizálását és nácimentesítését. A remény azonban szerinte meglehetősen gyenge, “mivel viselkedésük irracionális”.

“A vég nélküli próbálkozások, hogy addig folytassák a harcot, amíg – ahogy ők mondják – az utolsó ukrán talpon marad, minden bizonnyal a fennálló politikai rendszer összeomlásához vezetnek, hiába próbálnak visszabeszélni”

– mondta Medvegyev.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: Dmitrij Medvegyev / Fotó: dm/vk.com 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük