KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Európai Unió beperli az AstraZenecát

Stephen Donnelly ír egészségügyi miniszter csütörtökön azt mondta, hogy jogi lépéseket tesznek az AstraZeneca ellen.

Mivel a brit-svéd multinacionális gyógyszergyártó cég nem teljesítette időben a megadott mennyiségű vakcinák leszállítását, ezért az Európai Unió beperli a céget a szerződéses megállapodások betartásának elmulasztása miatt. Brüsszel arról is döntött, hogy nem él azzal a lehetőséggel, hogy 100 millióval többet vásároljon az AstraZeneca oltóanyagából.

Az EU arra törekszik, hogy bírósági úton próbáljon javítani a róla kialakult képen, miután saját oltóanyag ellátását hátráltatta, amikor azzal vádolta meg Nagy-Britanniát , hogy nem biztonságos az oltóanyag és leállította annak szállítását- írja a The Post Millennial.

Ursula von der Leyen szakbizottsága az AstraZeneca perelését tervezi, miután az EU nem kapta meg a szerződésében meghatározott vakciná mennyiséget

Az eredményt már ismerjük, a németek csak egyharmada tartja biztonságosnak az AstraZeneca oltást, míg a franciák csupán 23 százaléka oltatná be vele magát. Korábban az olaszok 54 százaléka, a spanyoloknak 59 százaléka tartotta biztonságosnak a vakcinát, de ezek az adatok jelenleg 36 és 38 százalékra estek vissza.

Ennek eredményeként az uniós polgárok mindössze 19 százaléka kapta meg az első vakcina adagot, míg a brit lakosság 49 százaléka.

Az EU polgárok 19 százaléka kapta meg az első adag vakcinát, míg a brit lakosság 49 százaléka. A németeknek csak egyharmada tartja hatékonynak az AstraZeneca oltást, míg a franciák csupán 23 százaléka fogadja azt el – mutatják a YouGov adatai.

A The Post Millennial és a Daily Mail nyomán:

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük