KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az EU még több online cenzúrát követel

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Twitter és 18 másik nagy platform bírságra számíthat, ha nem lépnek fel a „dezinformáció” ellen.

Az Európai Bizottság 19 online platformot jelölt ki a digitális szolgáltatásokról szóló törvény alapján, ami jelentős bírságok kiszabását teszi lehetővé, ha bizonyos felhasználóknak szóló hirdetéseket céloznak meg, illegális tartalmakat tesznek közzé, vagy nem foglalkoznak a „dezinformáció terjesztésével”.

Keddi bejelentésében a bizottság 17 „nagy online platformot” és két „nagy online keresőmotort” nevezett meg, amelyeket úgy definiált, hogy legalább havi 45 millió aktív felhasználót ér el. A megnevezett platformok között van a Facebook, az Instagram, a TikTok és a Twitter, a Google és a Microsoft Bing pedig a két megnevezett keresőmotor.

A döntés azt jelenti, hogy augusztustól ezeknek a platformoknak meg kell felelniük az EU digitális szolgáltatásokról szóló törvényének (DSA), amely egy novemberben hatályba lépett, széles körű jogszabály.

A bizottság szerint a globális éves forgalmuk akár 6%-át kitevő bírságok elkerülése érdekében ezeknek a platformoknak minden hirdetést ennek megfelelően kell megjelölniük, és el kell kerülniük, hogy a hirdetések „érzékeny adatok” – például etnikai hovatartozás, szexualitás vagy politikai irányultság – alapján célozzák meg a felhasználókat.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: