KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az „érzékenyítés” magas foka

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Soha nem származás, vallás vagy bőrszín alapján tettem értékítéletet, hanem csak az elvégzett cselekedetek után. Hiszem, hogy a cselekedet és a lélek az, amely igazán emberré tesz. Magyarország egész történelme során befogadó nép volt, ez vita tárgyát nem képezheti, de mindig elvárta a kisebbségi néptörzsektől az alkalmazkodást és az ország mindenkori törvényeinek elfogadását. 

Erkko Lyytinen, a Yle finn közszolgálati műsorszolgáltató és észt kollégája, Ken Saan úgy döntöttek, hogy dokumentumfilmet forgatnak Finnország nemzeti ikonjáról Carl Gustaf Emil Mannerheim marsallról. Az elgondolást tett követte és leforgatták a mozit.

Telley Savalas Otieno näytteli Mannerheimia filmassa Suomen Marsalkka. Fotó: Erkko Lyytinen / Yle

Az első meglepetés az volt, hogy leginkább Mannerheim szerelmi életét boncolgatja a film, amelyből ország és világ megtudhatja, hogy a marsall, feleségével, Anasztáziával való kapcsolata megromlott és szerelmi viszonyba kezdett egy másik hölggyel, Kittyvel.

A második – és legnagyobb! – meglepetés pedig az volt, hogy a fehér bőrű svéd-finn Mannerheimet egy fekete bőrű színésszel játszatták el.

Értem én, hogy Finnországban is a kisebbség és a migráció elfogadására törekednek a liberálisok, de ennek nem ez lehet a módja! Egy történelmi nagyságot nem szabad ilyen módon belekeverni a dologba!

Isten ments’, hogy példát adjak a honi filmkészítőknek egy kisebbségi Hunyadi János, Kossuth Lajos, Horthy Miklós, (sic!) megformálására, de az ember esze megáll, hogy hová jutott ez a világ!

Komolyan mondom, hogy nem a kisebbségekkel van bajom, hanem azzal az irányzattal, ami meghamisítja a történelmet, a másságot hirdeti, és szembe megy a többség irányultságával. Én határozottan hiszem, hogy a normalitásnak van helye, nem csupán a finn barátainknál vagy a világban, hanem a hazánkban is!

Legyen végre vége a másság felvonulásának Budapest utcáin, nem szükségesek a homo-szexualitást reklámozó mesekönyvek és elsősorban ne a kisebbségnek akarjunk megfelelni, hanem a többségnek!

Ez is érdekelheti:  Halász Géza – Téglásy Imre: „A halál és élet harcba szállt” (húsvéti szekvencia)

Ez lenne a jó, ez lenne az elvárható, ez lenne a normalitásra hajazó.

Így volt! Így legyen!

Mindörökre.

Zetényi-Csukás Ferenc

Hungary First

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük