KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az egyik legkegyetlenebb fegyvert adná át az USA Ukrajnának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az oroszok korábban többször vetettek be ilyen fegyvert a háborúban, amely nagy nemzetközi felháborodást váltott ki.

Az Egyesült Államok vezetése hajlik arra, hogy kétes megítélésű, sokak által egyszerűen csak kegyetlennek nevezett kazettás bombákat adjon át Ukrajnának – írja a CNN kormányzati forrásokra hivatkozva.

A név nélkül nyilatkozó tisztviselők azt mondták, Bidenék hamarosan meghozzák a döntést, és a fegyverek már a jövő hónapban a frontra kerülhetnek a legújabb katonai segélycsomag részeként.

Érdekesség, hogy az Egyesült Államok számos európai szövetségese, például Németország, Franciaország vagy az Egyesült Királyság is kiáll amellett, hogy betiltsák a kazettás bombák mindennemű használatát, főleg a civil lakosság ellen.

Az amerikaiak egyébként nem használnak ilyen robbanótölteteket tartalmazó bombákat, azokat már 2016-ban kivonták a forgalomból, korábban viszont Afganisztánban és Irakban is bevetették.

Katonai szakértők azért érvelnek a kazettás bombák átadása mellett, mert ebből nagy mennyiség áll rendelkezésre az amerikai hadsereg raktáraiban, és igen komoly pusztításra képes, igaz, a városharcban a legkevésbé sem hatékony, ugyanis nem képes betonépületek, fedezékek, bunkerek pusztítására. Nem véletlen tehát, hogy leginkább a civil lakosság ellen vetik be.

A kazettás bombát egy belső váz és egy külső vékony héj alkotja, a bombán belül, mint egy borosüvegtartóban van sok-sok kis fakk, melyekben rengeteg apró minibomba található. Amikor ezt a repülőgép leoldja – de lehet tüzérségi lőszer is ilyen kialakítású vagy akár rakétasorozatvetőnek a harci része is –, és eléri a beállított magasságot, vagy a lövedéknél, amikor az időzítő eléri azt a pillanatot, hogy megfelelő magasságban legyen a célpont fölött, akkor a külső héj leválik, és a bent lévő temérdek apró robbanótöltet hatalmas területen szétszóródik – mondta a bombával kapcsolatban Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, aki hozzátette, ez kifejezetten élőerő elleni fegyver.

hirado.hu

One thought on “Az egyik legkegyetlenebb fegyvert adná át az USA Ukrajnának

  1. Az Egyesült Államok addig feszíti a húrt, amíg a saját területe a lll.VH-ban először a háború hadszínterévé változik!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: