KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Egyesült Államok további légideszant hadosztályt telepít Európába (NIF kommentárral)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok NATO európai parancsnoksága bejelentette, hogy további légideszant hadosztályt telepít Európába a szövetség keleti szárnyának megerősítésére – írja a Newsweek.

Mint az újság megjegyzi, ez a döntés közvetlenül Szergej Kirijenkonak az orosz elnöki hivatal első helyettesének  a szavai után született, miszerint Oroszország Ukrajnában a NATO-val háborúzik.

A Newsweek értesülései szerint a „Screaming Eagles” becenévre hallgató 101. légideszant hadosztály bevetésére vonatkozó döntést az Egyesült Államok NATO-missziója csütörtökön jelentette be. A hadosztály összlétszáma 2400 fő. Az egységeket Romániába, Bulgáriába, Szlovákiába és Magyarországra telepítik. A Twitteren az Egyesült Államok európai NATO parancsnoksága azt írta, hogy a lépés célja

” szövetségeseink támogatása és ellenfeleink elrettentése”.

A Newsweek emlékeztet arra, hogy előző nap azaz orosz elnöki hivatal vezetőjének első helyettese, Szergej Kirijenko azt nyilatkozta, hogy a Nyugat ” éles hadműveletet” hajt végre Oroszország ellen Ukrajnában.

A NATO megnövekedett európai jelenléte azzal az aggodalommal függ össze, hogy az ukrajnai konfliktus Ukrajna határait is túllépheti – írja a Newsweek. Maga Vlagyimir Putyin ugyanakkor nem nyilatkozott arról, hogy Oroszország és a NATO háborúban állna egymással, de arra figyelmeztetett, hogy azok az országok, amelyek a különleges művelet során stratégiai fenyegetést jelentenek Oroszország számára, megtorló csapásokra számíthatnak.

A NATO közvetlenül nem vesz részt az ukrajnai konfliktusban, de a szövetség ellátja az ukrán felet olyan fegyverekkel, mint például az amerikai HIMARS MLRS – írja a Newsweek.

NIF kommentár:

A Nemzeti InternetFigyelő (NIF) közössége tiltakozik a NATO döntés ellen és elfogadhatatlannak tartja külföldi, harcoló, támadó alakulatok hazánkba történő telepítését, mert meglátásunk szerint ezt semmi sem indokolja, viszont igazolja, hogy a NATO már nem védelmi, hanem kimondottan támadó, gyarmatosító haderőként működik.
Ha Magyarország a magyar kormány ígéretei szerint nem enged át hazánk területén fegyveres szállítmányokat és Magyarország sem szállít fegyvereket Ukrajnának, akkor ugyanúgy ne engedélyezze, kifejezetten támadó NATO egységek állomásozását hazánk területén akkor sem, ha erre politikai vagy katonai nyomással kényszerítik.

A NIF szerkesztői


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Kiemelt kép: (AP Photo/Vadim Ghirda)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: