ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Egyesült Államok katonai helikopterek és terepjárók szállítását tervezi Ukrajnának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Pentagon fontolóra veszi annak lehetőségét, hogy Ukrajnát Mi-17-es helikopterekkel és Humvee terepjárókkal láthassa el egy új katonai segítségnyújtási csomag keretében. Erről április 12-én számolt be a The Washington Post az amerikai kormányzat képviselőire hivatkozva.

Az illetékesek megerősítették a The Washington Postnak a Reuters által korábban közölt adatokat, miszerint 750 millió dollárra tehető a Kijevnek szánt új katonai segélycsomag, ugyanakkor pontosították, hogy még nem született meg a végső döntés arról, hogy konkrétan milyen típusú fegyvereket tartalmaz majd ez a csomag.

Szerintük az előzetes tervek részeként tarackokról, partvédelmi pilóta nélküli légi járművekről, valamint sugár-, vegyi- és biológiai védelmi ruhákról is szó van. Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy még nem biztos, hogy ezek a tételek a végleges csomagban maradnak-e.

Április 8-án a Fehér Ház közölte, hogy Oroszország ukrajnai hadműveletének kezdete óta Washington több mint 1,7 milliárd dollár biztonsági segítséget nyújtott Kijevnek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök különleges hadműveletet hirdetett meg Ukrajnában, válaszul a donbászi köztársaságok vezetőinek segítségkérésére. Putyin hangsúlyozta, hogy Moszkva tervei között nem szerepel ukrán területek megszállása. A cél az ország demilitarizálása és nácitlanítása. A Nyugat az oroszok akciójára válaszul, nagyszabású szankciókat vezetettek be Moszkva ellen.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: