KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Az Egyesült Államok felkészült a Zelenszkij elleni puccsra

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt katonai puccsal buktathatják meg, miután lejár a hivatali ideje – vetette fel Scott Ritter volt amerikai katonai hírszerző, írta a ria.ru.

„A május 20-i elnökválasztás elmaradása miatt, amikor az új elnököt be kell majd iktatni, ezzel a helyzettel fogunk szembeállni, hogy nem lesz kit. A dolgok meg fognak változni. Ez egy rossz pillanat, és azt hiszem, elfogadják, amit látunk, hogy az orosz vagy az ukrán hadsereg elismeri Zelenszkij teljes kudarcát és téveszméit, és most egyre több szó esik egy katonai puccs lehetőségéről, hogy eltávolítsák Zelenszkijt a hatalomból”

– mondta.

A volt katonatiszt véleménye szerint Ukrajna gazdasági, társadalmi és katonai téren is alkalmatlan állammá vált. Hozzátette, hogy a NATO semmit sem tud tenni ennek a helyzetnek a megváltoztatásáért.

„Ukrajna most nem demokrácia, hanem diktatúra, amelyet a hadiállapot szabályoz”

– foglalta össze Ritter.

Ukrajnában az elnökválasztást 2024. március 31-én tartották volna, de a hadiállapot és az általános mozgósítás miatt elmaradt. Zelenszkij szerint a választások most „kifutottak az időből”, és felszólított, hogy ezt a kérdést tegyék félre.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő közölte, hogy a Kreml elemezni fogja a helyzetet az ukrán elnök hivatali idejének májusi lejárta kapcsán, hogy kialakítsa álláspontját.

MH

Kiemelt képen: Joe Biden és „fogadott fia” Volodimir Zelenszkij / Kép forrása: AFP/Evan Vucci

 

Ez is érdekelheti:  Magyarország nem írta alá az LMBTQ személyekről szóló EU-s nyilatkozatot

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük