KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Azov vezérkari főnöke nem akar békét: „Nincs béke győzelem nélkül”

Bohdan Krotevics, az Ukrán Nemzeti Gárda 12. Azov Különleges Erők Ezredének vezérkari főnöke az X nevű közösségi hálózatán május 30-án, reagált az ukrán hatóságok legutóbbi nyilatkozataira a második békecsúcs előkészületeiről, az Orosz Föderáció valószínűsíthető részvételével.

Korábban Volodimir Zelenszkij elnök az egyik brüsszeli konferencián azt mondta, hogy Ukrajna és szövetségesei már hónapok óta elkezdik a második békecsúcsot megelőző akcióterv előkészítését. Ennek a tervnek az Orosz Föderációt a háború befejezésére kell kényszerítenie.

Bohdan Krotevics azonban hozzászólásaiban azt állítja, hogy a béketerv szerinti mai tűzszünet csak azt jelenti, hogy a háborút a jövő generációira hagyják.

„Nincs béke győzelem nélkül. Egy győzelem – egyetlen orosz katona sem Ukrajna területén. Mi nem hagyjuk ezt a háborút az utódainkra, és ti sem fogjátok, mert ha megpróbáljátok, az rossz lesz”

– írta Bohdan Krotevics.

A poszt alatti szálban felvázolta saját elképzeléseit a front helyzetének javításáról. Bohdan Krotevych azt javasolja, hogy az Azov dandárnak több fegyvert adjanak, és csökkentsék a csapatok tábornokainak számát.

Ugyanakkor az elnöki hivatal vezetője, Andrij Jermak azt is állította, hogy már a második csúcstalálkozóra is meghívhatják Oroszország képviselőit, ahol „ezt a [béke]tervet fogják nekik bemutatni – abban az esetben, ha az, aki jelenleg az agresszor országot képviseli, valóban meg akarja állítani ezt a háborút”.

A második békecsúcstalálkozóra, amint azt az elnöki hivatalban korábban bejelentették, 2024 végéig kerülhet sor.

Tegnap Orbán Viktor Kijevben járt és azt javasolta az ukrán elnöknek, hogy legyen fegyverszünet. Ám Zelenszkij a Twitteren posztolt a kettejük találkozójáról, figyelmen kívül hagyta ezeket a felvetéseket. Az ukrán elnök nem említette meg a bejegyzésében Orbán Viktor javaslatait.

NIF

 

Ez is érdekelheti:  Kínos: Biden összekeverte Zelenszkijt Putyinnal

Kiemelt kép: Az Azov zászlóalj tagjai Waffen-SS szimbólumokkal az Önkéntesek Napján Kijevben, Ukrajnában, 2020. március 14-én. © REUTERS/Gleb Garanich

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük