KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor tűzszünetet javasolt Zelenszkijnek

Orbán Viktor mai, előre be nem jelentett kijevi látogatásán azt tanácsolta Volodimir Zelenszkijnek, hogy az ukrajnai helyzet rendezéséről szóló tárgyalások előtt fontolja meg a tűzszünetet – írja a Reuters.

Orbán Viktor nagyra értékelte azokat a kezdeményezéseket, amelyeket Ukrajna elnöke tett a béke érdekében, ugyanakkor jelezte: megosztotta azt a véleményét Volodimir Zelenszkijjel, hogy ezek a kezdeményezések hosszú időt vesznek igénybe.

„A nemzetközi diplomácia szabályai lassúak és komplikáltak. Azt kértem az elnök úrtól, hogy fontoljuk meg, nem lehetne-e a sorrendet megfordítani és egy gyors tűzszünettel fölgyorsítani a béketárgyalásokat. Egy határidőhöz kötött tűzszünet, amely lehetőséget ad a béketárgyalások felgyorsítására: ennek a lehetőségeit mértem föl”

– fogalmazott.

Dmitrij Peszkov az orosz elnök szóvivője a nap folyamán már reagált hazánk miniszterelnökének előre be nem jelentett kijevi látogatása kapcsán. Peszkov azt nyilatkozta újságírói kérdésre, hogy nem különleges eredményeket a magyar miniszterelnök kijevi látogatása kapcsán, azt azonban tudomásul kell venni, hogy Magyarország most vette át az EU soros elnöki tisztét és végzi a feladatát.

Peszkov azt is közölte, hogy a magyar kormány nem egyeztetett Moszkvával a magyar miniszterelnök kijevi látogatását megelőzően.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kiemelt kép: Kijev, 2024. július 2.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (háttal) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Kijevben 2024. július 2-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük