KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyarország kétoldalú együttműködési megállapodást kíván kötni Ukrajnával

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijevi látogatásán azt mondta, Magyarország a többi szomszédos országhoz hasonló együttműködési megállapodást kíván kötni Ukrajnával. Szavait a „Strana” ukrán kiadvány idézi.

„Javítani akarjuk országaink kapcsolatait, globális együttműködési megállapodást szeretnénk kötni Ukrajnával, hasonlóan ahhoz, amit Magyarország többi szomszédjával kötöttünk”
– mondta.
Megjegyezte, hogy Ukrajna és Magyarország kapcsolatának javítása érdekében számos kétoldalú probléma megoldására van szükség – írja a Reuters.
Vlagyimir Zelenszkij az Orbánnal folytatott tárgyalások során ugyanakkor azt mondta, hogy a magyar miniszterelnökkel folytatott párbeszéd alapja lehet egy jövőbeni kétoldalú, az országok közötti kapcsolatokat szabályozó, „tükörszemléletű” dokumentumnak.
Kiemelt kép: Kijev, 2024. július 2.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tárgyal Kijevben 2024. július 2-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük