KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij kétoldalú megállapodás ígéretéről beszélt – lehet-e hinni az ukránoknak? (videó)

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök megegyezett kedden Kijevben abban, hogy kidolgoznak egy olyan kétoldalú megállapodást, amely megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket. Ezt Zelenszkij mondta el a magyar miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón – jelentette az MTI.

„Minden, amiről ma beszéltünk, alapjául szolgál egy államaink közötti jövőbeli kétoldalú dokumentumnak, amely kapcsolatunk minden szegmensét szabályozni fogja, és kölcsönösen előnyös lesz mindkét országnak”

– fogalmazott az ukrán elnök. Elmondta, felvetette, hogy nyissanak egy ukrán iskolát Magyarországon az ott élő ukrán gyerekek számára, és Orbán Viktor támogatásáról biztosította ezt a kezdeményezését.

Zelenszkij bejelentése és gyakorlatilag az egész Orbán-Zelenszkij találkozóval kapcsolatban mindenképpen emlékeztetnünk kell arra, hogy jogilag Vlagyimir Zelenszkij illegitim vezetője Ukrajnának, országában gyakorlatilag katonai junta uralkodik, embereket rabolnak el az utcákról, hogy a biztos halálba küldjék őket, a kisebbségek, így például a kárpátaljai magyar kisebbség helyzete tragikus, elnyomásuk óriási. Ukrajna, mint tárgyalófél teljesen hiteltelen és bármilyen megállapodást köt is Magyarország ezzel az illegitim ukrán vezetéssel – mely az Egyesült Államok és az Európai Unió anyagi támogatásával létezhet, és amely augusztusban akár teljes gazdasági csődöt is jelenthet – hazánk, annak betartására semmilyen garancia nincs. Ezt nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, pláne a Minszki Megállapodások, illetve annak tükrében, hogy az Európai Unióhoz történő tárgyalások megkezdésének érdekében, a korábban Szijjártó Péter külügyminiszterrel folytatott tárgyalások során egy 11 pontból álló listát Kuleba még januárban átvette a magyar külügyminisztertől, mely a magyar kisebbség jogainak javítására tett kéréseket fogalmazta meg, mintegy megelőlegezve ennek fejében hazánk hozzájárulását Ukrajna csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséhez. Mára az ukránok ezeket az elvárásokat, illetve azok nagyobbik részét Magyarország részéről történő zsarolásnak nevezik. Teszik ezt tehát azután, hogy megkezdődhettek a tárgyalások egy olyan, egyébként illegitim vezetéssel rendelkező országgal, amelyikről azt sem lehet tudni, mekkora lélekszámmal rendelkezik, mekkora a területe, pontosan hol húzódnak az államhatárai. Arról nem is beszélve, hogy az Orosz Föderációhoz csatolt, de Ukrajna által ukrán területnek tartott országrészek, hogyan, milyen módon kapcsolódnának az EU-hoz.

Ez is érdekelheti:  Németország titokban „hatalmas fegyvercsomagot” küldött Ukrajnának

Vagy ami még ennél is érdekesebb az egy kérdés: vajon ezáltal az Orosz Föderáció is csatlakozik az Európai Unióhoz? Nos, ez utóbbival talán nem is lenne különösebb probléma.

 

Szépe Áron

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Kijev, 2024. július 2.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Kijevben 2024. július 2-án. / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük