KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Átszakították a biztonsági kerítést és összecsaptak a Nemzeti Gárdával (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Migránsok tömege ledöntött egy drótkerítéses kordont, és áttört a texasi nemzeti gárda katonáinak sorfalán, miközben megpróbált átjutni Mexikóból az Egyesült Államokba. Az összecsapásra akkor került sor, amikor kiéleződött a határbiztonságról szóló vita, és a republikánusok Joe Biden elnököt kötelességmulasztással vádolják.

Az incidensről csütörtökön az interneten közzétett felvételeken az látható, amint a migránsok ledöntik a kordon egy részét, egy ötfős nemzeti gárdistákból álló csoport pedig sorfalat alkot, és megpróbálja megállítani őket.

A férfiak közül sokan feltartják a kezüket, jelezve a katonáknak, hogy ne lőjenek rájuk, de másodpercekkel később a migránsok áttörnek, félrelökik a katonákat, és a határkapu felé futnak.

A New York Post, amelynek riportere a helyszínen volt, azt írta, hogy az incidens a texasi El Paso egyik határátkelőjénél történt. A mexikói oldalon mintegy 600 migráns gyűlt össze, mielőtt a határzár egy szakaszát szétszaggatták. Miután a határkapuhoz rohantak, a férfiak a túloldalon lévő katonáknak kiabáltak. Egy ismeretlen forrás azt mondta az újságnak, hogy a csoportot visszaszorították a határ mexikói oldalára.

A texasi nemzeti gárdát Greg Abbott kormányzó 12 milliárd dolláros “Lone Star hadművelet” elnevezésű akciójának részeként vetették be, amelynek célja az államba illegálisan beáramló migránsok áradatának megfékezése. Biden kormánya pert indított Texas ellen, vitatva az állam hatáskörét a kordonok felállítására és a migránsok mozgásának ellenőrzésére.

A határvédelem általában a szövetségi kormány hatáskörébe tartozik, de Abbott az állam önvédelemhez való alkotmányos jogára hivatkozott, azzal érvelt, hogy Biden kötelességmulasztása migráns “inváziót” váltott ki. A hét elején egy szövetségi bíróság, amely Washington egyik jogorvoslati kérelmét tárgyalja, ideiglenesen szüneteltette egy új texasi törvény végrehajtását, amely lehetővé tenné az állami hatóságok számára az illegális migránsok letartóztatását és kitoloncolását.

Ez is érdekelheti:  Botrányt okozott a Schadl–Völner tárgyaláson Szabó Bálint, a bíró végül kiüríttette a termet

Az illegális bevándorlás erősödése rontja Biden népszerűségi mutatóit, az újraválasztásért folytatott kampánya során. A csütörtöki határsértéshez hasonló jelenetek alááshatják a hivatalban lévő elnök erőfeszítéseit, hogy meggyőzze a választókat arról, hogy a republikánusok a hibásak az illegális migránsok, a kábítószerek és a terroristagyanús személyek rekordméretű beáramlásáért.

“A mai támadás megmutatta, hogy igen, ez egy erőszakos invázió” – írta Mike Cernovich konzervatív kommentátor az X-en (korábban Twitter) közzétett bejegyzésében. “A valós természetét eltitkolták, mivel a rezsim nyitva hagyta a határt. Most? Ezt nem lehet tagadni”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: migránsok áttörik a Mexiko és Texas állam közötti kerítést / Fotó: Printscreen

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük