KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Így néz ki Pikó kerülete, csupa kosz és szemét minden – Józsefvárosnak nincs gazdája

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A város nemhogy tisztább lett a baloldali kerületvezetés alatt, sokkal inkább az ellenkezője, több ponton valódi koszfészkek alakultak ki

A város nemhogy tisztább lett a baloldali kerületvezetés alatt, sokkal inkább az ellenkezője, több ponton valódi koszfészkek alakultak ki a takarítás hiánya, a közterületek elhanyagolása és a „mindenkinek mindent szabad” szemlélet miatt – mondta el a Magyar Nemzetnek Vitályos Fanny a józsefvárosi Fidesz alelnöke. Sokakat felháborított, hogy a VIII. kerület elitnek számító negyede a nemzeti ünnepi alatti hosszú hétvégén is úszott a szemétben.

Szemmel látható és sajnos minden érzékszervvel tapasztalható, hogy Pikó András kampányban tett fogadkozásai hangzatos ígéretek voltak csupán. Ennek legérzékletesebb példája a közbiztonság és a köztisztaság alakulása az elmúlt években – mondta el Vitályos Fanny, a józsefvárosi Fidesz alelnöke.

Vitályost a Magyar Nemzet a Palotanegyed állapotáról kérdezte, olvasói észrevételek szerint Józsefváros elitnegyedében egyre nagyobb a kosz, rendezetlen állapotok uralkodnak. Ezt a józsefvárosi Fidesz alelnöke megerősítette.

Vitályos Fanny szerint a város nemhogy tisztább lett a baloldali kerületvezetés alatt, sokkal inkább az ellenkezője, több ponton valódi koszfészkek alakultak ki a takarítás hiánya, a közterületek elhanyagolása és a „mindenkinek mindent szabad” szemlélet miatt.

Mindennapos szemetelés az utcán

– A Palotanegyedből is gyakran kapom a panaszokat, amelyek szerint a járdák hetek-hónapok óta nem láttak vizet, takarító vagy takarítógép sehol, és az eldobált vagy illegálisan elhelyezett hulladék eltakarításáról sem gondoskodnak a városüzemeltetők, kivéve akkor, ha már többszöri bejelentés történt az ügyben. A nemzeti ünnep alkalmából sem sikerült takarítani, a Pollack Mihály térre és környékére pedig bőven ráférne az odafigyelés, bár ez megint közbiztonsági probléma is a tisztaság hiánya mellett – sorolta Vitályos Fanny.

Hozzátette:

azt tapasztalják, hogy ahogyan a legutóbbi választási kampány idején, úgy Pikó Andrásék most is látszatpolitizálással és kommunikációs trükkökkel próbálják megúszni a városvezetést.

– Az itt élők problémái egyáltalán nem hatják meg őket, Józsefvárosnak pedig nincs gazdája. Júniusban lesz lehetőségünk változtatni ezen, Józsefváros egészen biztosan jobbat érdemel náluk – fogalmazott Vitályos Fanny.

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: Miért tilos az orosz propaganda?

Az emberi ürülék sem ritka a VIII. kerület utcáin, most már nemcsak a körúton túli kerületrészeket szövi át a probléma, hanem a Palotanegyed korábban tisztán tartott utcáit is. Már a Pollack Mihály téren is megjelent az emberi ürülék, a Guttenberg téren pedig az illegális szemét.

A Pikó András vezette kerület a közterületi szemetelésről, a drogról és a hanyatló közbiztonságról lett újra híres.

A VIII. kerületben a baloldali városvetés leépítette a polgárőrséget, a kerületőrséget és meggyengült a helyi közterület-felügyelet.

Hegyekben áll a szemét a közterületen

A Blaha Lujza tér is a Palotanegyed része, az onnan induló köztisztasági és közbiztonsági problémák elterjedtek a teljes kerületrészben. Mint lapunk is beszámolt: a teret újra ellepték a hajléktalanok, a köztéri italozók és a szerhasználók. A térre telepített utcabútorok vonzzák az a kétes alakokat és a Karácsony Gergely főpolgármester mintaprojektjeként elhíresült közvécé csak rontott a tér helyzetén.

Nagy Orsolya – Magyar Nemzet

Kiemelt képen Pikó András

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük