KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Andrzej Duda lengyel elnök teljes offenzívát tervez

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Andrzej Duda lengyel elnök a hírek szerint teljes offenzívát tervez az ország nemrég megválasztott miniszterelnöke Donald Tusk, és az általa vezette új, EU-párti kormányzat ellen, miután letartóztatták a Jog és Igazságosság (PiS) két volt parlamenti képviselőjét.

Az Onet lengyel hírportál szerint Duda hivatalos levelet kíván küldeni a Tusk által elkövetett törvény- és alkotmánysértéssel kapcsolatban az összes uniós ország vezetőjének, Joe Biden amerikai elnöknek, az Európai Bizottságnak, az Európai Parlamentnek, az ENSZ-nek és az Európa Tanács Velencei Bizottságának.

Míg Duda eddig kizárta a parlamenti ciklus lerövidítésének és az előrehozott választások kiírásának „atomcsapásszerű lehetőségét”, a hírek szerint most úgy döntött, hogy „teljes obstrukciót” alkalmaz Tusk kormányával szemben, és megígérte, hogy nem hagy jóvá egyetlen, a kormánykoalíció által javasolt törvényjavaslatot sem – jelentette az Onet névtelen forrásokra hivatkozva.

Duda vádjai Mariusz Kaminski volt lengyel belügyminiszter és helyettese, Maciej Wonsik minapi letartóztatásából fakadnak, akiket annak ellenére vettek őrizetbe kedden az elnöki palotában, hogy már 2015-ben kegyelmet kaptak.

Tusk új kormánya kitartott amellett, hogy Dudának nem volt joga amnesztiát adnia a két Jog és Igazságosság párti (PiS) parlamenti képviselőnek, akik ellen hatalommal való visszaélés miatt indult eljárás.

Eközben a jelenleg börtönben lévő Kaminski a korrupció elleni küzdelemben végzett munkája miatti”politikai bosszúnak” nevezte letartóztatását és éhségsztrájkba kezdett.

Tegnap este több mint 120 ezer ember fejezte ki Varsóban tiltakozását a Tusk-kormány ámokfutásával és törvénytelen hatalomátvételi módszereivel szemben.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Két megállapodás született Svédország és Magyarország között

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük