KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai szenátor: Kijev nem tud elszámolni az elköltött pénzzel

Josh Hawley szerint Washingtonnak fel kell hagynia a csekkek írásával

Az Egyesült Államoknak nem kellene vég nélkül öntenie a pénzt Ukrajnába, mivel Kijev „semmit sem tud felmutatni” – hangoztatta Josh Hawley szenátor, miután Joe Biden elnök további forrásokat kért Ukrajna számára.

„Ha van is valamilyen út a győzelemhez Ukrajnában, azt ma nem hallottam. És azt sem hallottam, hogy vége lenne a finanszírozási igényeknek”

– mondta Hawley, a Missouri állambeli republikánus képviselő újságíróknak az ukrajnai helyzetről tartott szerdai zártkörű szenátusi tájékoztatót követően. „Alapvetően azt mondták nekünk, hogy ‘csatoljátok be magatokat és vegyétek elő a csekkfüzeteteket’.”

„Ez az amerikai emberek pénze. 115 milliárd dollárt költöttek eddig, de lényegében semmit sem tudnak felmutatni”

– mondta a szenátor, aki szerint Németországnak és más európai szövetségeseknek „kellene fellépniük”, hogy segítsék Kijevet az Oroszországgal való konfliktusban.

„Vegyük ki Ukrajnát, tegyük be Irakot vagy Afganisztánt, és pontosan azt kapnánk, amit George W. Bush évekig mondott – és utána mások is -, hogy miért kell határozatlan ideig ott maradnunk ezekben az országokban, és miért kell korlátlan ideig pénzt költenünk, ellenőrzés nélkül… Ezek ugyanazok az ismételt érvek”.

A Fox Newsnak nyilatkozva csütörtökön Hawley megismételte azt az álláspontját, hogy az Egyesült Államoknak „egy centtel sem szabadna tovább költenie Ukrajnára”, ugyanakkor a Kijevnek már eddig folyósított pénzek elszámolását követelte.

Katonai szakértő: Zelenszkij egyszerűen le lesz tartóztatva, hogy kiderüljön, miért nem a háborúra költötte a pénzt

Biden, aki csütörtökön a Fehér Házban találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, további 24 milliárd dolláros segélyt kért a kongresszustól. „Számítok az Egyesült Államok kongresszusának józan ítélőképességére” – mondta Biden.

John Kirby, a Fehér Ház szóvivője korábban sürgette a törvényhozókat, hogy ne akadályozzák a finanszírozást, és arra figyelmeztetett, hogy „valóban létfontosságú most” Kijev megsegítése.

Ez is érdekelheti:  Mi is történt valójában hétfőn Kijevben? - ukrán történész a Kijev elleni orosz támadásról

Az amerikai tisztviselők megesküdtek, hogy támogatják Ukrajnát „addig, amíg szükséges”. Kijev június elején indított, nagy várakozással várt ellentámadása azonban nem hozott jelentős sikereket, mivel az ukrán csapatoknak nehéz áttörni a megerősített orosz állásokon és a sűrű aknamezőkön. A kedvezőtlen katonai események miatt Jens Stoltenberg NATO-főtitkár arra figyelmeztette Ukrajna támogatóit, hogy készüljenek fel a konfliktus elhúzódására.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Josh Hawley szenátor beszél Washingtonban, 2023. június 23-án. © Drew Angerer / Getty Images / AFPNemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük