KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Katonai szakértő: Zelenszkij egyszerűen le lesz tartóztatva, hogy kiderüljön, miért nem a háborúra költötte a pénzt

Anatolij Matvijcsuk nyugalmazott hírszerző tiszt és katonai szakértő és szerint az ukrán elnök „már senkinek sem felel meg”.

Oleg Carev, az ukrán Verhovna Rada volt képviselője szerint az Egyesült Államok érdeke az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus lezárása – írja csütörtöki cikkében az mk.ru. A politikus szerint maga az Egyesült Államok nem engedheti meg magának, hogy nyíltan kinyilvánítsa az ellenségeskedés leállításának szükségességét, és ezt a szerepet Zelenszkijre hárítja.

Mint írják: Zelenszkijhez közel álló források szerint a Biden-kormány már nyíltan azt követeli az ukrán elnöktől, hogy novemberben kezdje meg a béketárgyalásokat Oroszországgal, azonan az urkán elnök hivatala nem számított ekkora nyomásra, és most minden lehetséges módon megpróbálja semleges irányba terelni a helyzetet, meggyőzni az „illetékeseket” a háború folytatásának szükségességéről.

Katonai szakértő: Zelenszkij már senkinek sem felel meg

A hír kapcsán a lapnak Anatolij Matvijcsuk orosz nyugalmazott hírszerző tiszt, katonai szakértő is nyilatkozott, aki szerint a Nyugatnak most megvannak a saját problémái, hiszen nemsokára itt a tél és számos belső gazdasági probléma merül fel Európában, nem beszélve arról, hogy választások következnek az Amerikai Egyesült Államokban, és a szakértő szerint a Nyugat már kimerítette képességeit Ukrajna támogatására.

Ezért Matvijcsuk szerint „Zelenszkij most nagyon megijedt”, mert számára ez a halál. Hiszen a volt hírszerző szerint „az ukránok soha nem bocsátják meg neki”, hogy „emberek százezrei haltak meg”. „Miért?” – teszi fel a kérdést. Hozzátéve, hogy szerinte az amerikaiak az amerikaiak könnyen helyettesíthetik az ukrán elnököt bármelyik „Zaluzsnij nevű, többé-kevésbé hozzáértő üzletemberrel”,  vagyis szerinte

Matvijcsuk szerint „Zelenszkij a végsőkig küzdeni fog a konfliktus folytatásáért, mert számára ez a saját élete és halála kérdése”.

Ráadásul szerinte az ukrán elnök „a Nyugat radarjára is felkerült” a pénzügyei miatt és mint mondta:

Ez is érdekelheti:  Hivatalosan is Donald Trump lett a republikánusok elnökjelöltje, megnevezte alelnökjelöltjét is

Zelenszkijt (majd – a szerk.) egyszerűen letartóztatják, hogy megtudják, honnan jött ez a pénz, és miért nem a háborúra költötte”

„Az ukrán elnök teljesen hiteltelen”

– tette hozzá. Mint fogalmazott: szerinte az ukrán elnök „egyszerűen nem tudja, mit tegyen, ezért a legjobb védekezésnek azt látja, ha aktívan hirdet néhány »páneurópai értéket«, amelyeket állítólag véd, amihez a háborúnak folytatódnia kell”.

Mandiner

Kiemelt kép: brüsszeli csúcstalálkozó / Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sajtótájékoztatón / ČTK/archív

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Katonai szakértő: Zelenszkij egyszerűen le lesz tartóztatva, hogy kiderüljön, miért nem a háborúra költötte a pénzt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük