KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai önbizalom: Az ukránok olyan támadásra készülnek, amely sokkolja majd a világot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti a globális közösséget – állította csütörtökön Kijev vezető tábornokának egyik amerikai tanácsadója.

A New Voice című ukrán napilapnak adott interjújában Dan Rice, az iraki háború veteránja, aki jelenleg Valerij Zaluzsijnak, az ukrán fegyveres erők főparancsnokának tanácsadójaként szolgál, azt állította, hogy Oroszország komoly akadályokba ütközött, miközben megpróbálta megszerezni az ellenőrzést a Donbassz kulcsfontosságú városa, Artyomovszk felett.

Az elmúlt hetekben az orosz erők több falut is elfoglaltak a stratégiai logisztikai csomópont körül, Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég vezetője pedig azt állította, hogy a csoport a város 70 százalékát tartja ellenőrzése alatt. Múlt héten Oroszország helyettes állandó ENSZ-képviselője, Dmitrij Poljanszkij „nagyon rossznak” minősítette az ukrán csapatok helyzetét a terepen, mondván, hogy gyakorlatilag bekerítették őket, és súlyos veszteségeket szenvedtek el.

Míg maga Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „az egyik legkeményebbnek” nevezte a csatát, Rice lekicsinyelte ezeket a nehézségeket, ehelyett a kedvezőtlen időjárási körülményekre utalva azt hangsúlyozta, hogy Moszkva „szörnyű időpontot választott a támadásra”.

Kijelentette, hogy amikor tavasszal eljön a ” megfelelő időszak” a kijevi offenzívához, „Ukrajnának sokkal erősebb hadserege lesz, és sokkal jobban el lesz látva, mint egy évvel ezelőtt”, amikor az összecsapások megkezdődtek.

„És támadásba kell kezdenünk, hogy visszaszerezzük a pozíciókat. És úgy vélem, hogy tavasszal Ukrajnának olyan erős ellenoffenzívája lesz, amely sokkolni fogja a világot”

– hangsúlyozta Rice. (ezzel a kijelentéssel gyakorlatilag elismerte, hogy az USA háborúban áll Oroszországgal – szerk.)

A Politico a múlt héten forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az Egyesült Államok arra számít, hogy Kijev májusban megkezdi az ellentámadást, miután több nyugati fegyvert is megkapott. A hírportál azt írta, hogy bár Kijev még nem hozott végleges döntést a stratégiájáról, amerikai tisztviselők úgy vélik, hogy az ukrán erők vagy a Dnyeper folyón átkelve nyomulhatnak be a Krímbe – ezt a forgatókönyvet nem tartják reálisnak -, vagy észak felől vonulhatnak be, hogy elvágják a félszigeten lévő orosz csapatokat.

Ez is érdekelheti:  Századvég: Kudarcok sorozata és elégedetlenség kíséri Ursula von der Leyen EB-elnökségét

Amikor megkérték, hogy kommentálja a jelentést, Mihail Podoliak, Zelenszkij egyik vezető tanácsadója csalódottságának adott hangot amiatt, hogy ilyen érzékeny információk kerültek nyilvánosságra, és kifejtette, hogy bármilyen ellentámadásnak ” meglepetésszerűnek kell lennie az ellenség számára”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Ukrán katona az ukrán nemzeti zászlót lengeti egy páncélozott szállítón (APC) tetején állva. © Alexey Furman / Getty ImagesNemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük